Haust i Myrkdalen

10 ting du kan gjøre hos oss i høst

Fjellet lokker om høsten. Luften er klar, kontrastene er store. Dette er tiden for både aktivitet og ro. Høy puls og hvilepuls. Lange måltid rundt bordet og store opplevelser med familien. Her får du ti tips til hva du kan gjøre hos oss denne høsten.

Unn deg en miniferie på Myrkdalen Hotel. I perioden 1. september - 31. oktober får du 20 % rabatt ved to eller flere netter. 

Bestill høsttilbudet her

1. Nyt høstfargene på en stølstur

Mørkvesstølen

Gamle støler i vakker vestlandsnatur er fine turmål for hele familien. I og rundt Myrkdalen ligger mange flotte støler, og vi har plukket ut fem enkle og varierte turer i området.

Les mer

2. Lær deg å bruke kart og kompass

Orientering i Myrkdalen

Er familien glad i å gå fjellturer, men har lite kunnskap om kart, målestokk, høydekurver og kompasskurs? På finværsdager går det ofte bra, særlig om du følger en merket sti. Men på lange turer i utfordrende vær, med variabel sikt og dårlige stier, trenger du evnen til å lese kart og bruke kompass. 

I høstferien (9. oktober) tilbyr vi en enkel innføring i bruk av kart og kompass for hele familen og søndag 10. oktober blir det kjekt orienteringsløp i Årmotslia

3. Unn deg en god matopplevelse

Restaurant Nuten

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet i Myrkdalen. Gjennom hele året får du varierte og gode retter basert på lokale og sesongbaserte råvarer i restaurantene våre. I tillegg har vi mange arrangement denne høsten med fokus på smakfulle opplevelser.

Sjekk ut arrangementene 

4. Få mestring på hesteryggen

Myrkdalen Hestesenter

Lørdag 9. og 16. oktober inviterer Myrkdalen Hestesenter til åpen dag. På hestesenteret, som ligger like ved Myrkdalen Fjellandsby, kan du hilse på alle dyrene, besøke gårdskafèen og selvsagt få deg en ridetur om du ønsker det!

5. Lad opp til skisesongen med yoga på Myrkdalen Hotel 

Yogahelg på Myrkdalen Hotel

Tradisjon tro lader vi opp til skisesongen med yogahelg på Myrkdalen Hotel. 1.-3. oktober kommer den dyktige instruktøren Karina Eline Kibsgård, en av de mest erfarne yogainstruktørene i Skandinavia innan Jivamukti Yoga. Her blir det smakfull vegetarmat, yoga og avspenning. Alle nivå er velkommen!

Bestill her

6. Slapp av og la barna diske opp middagen

Borna sin restaurant

Tirsdag 12. oktober arrangerer vi "Borna sin Restaurant" på Myrkdalen Hotel. Her får barna utfolde seg på kjøkkenet ved å lage et herlig høstinspirert måltid. Hotellet sin kjøkkensjef har sat sammen en spennende to-retters meny og er på plass for å veilede og gi tips underveis. Til slutt får barna selvsagt servere og nyte maten sammen med sine inviterte gjester. 

7. Strikk deg varm

Strikkehelg på Myrkdalen Hotel

Oktober og november er en tid for stearinlys, hygge innendørs og lange måltid rundt middagsbordet. Høsten er også tiden mange tar fram strikketøyet og tradisjon tro arrangerer vi strikkefestival på Myrkdalen Hotel siste helgen i oktober. Programmet er, som vanlig, fullspekket med et stort utvalg kurs, utstillarmarked, foredrag og gode måltid. I år kommer også Dumpster Divas og avslutter helgen med konsert for oss. 

Bestill strikkehelg her

8. Lek på to hjul 

Sykling i Myrkdalen

Rundt Myrkdalen Hotel finner du tilrettelagte sykkelløyper for barn og nybegynnere, samt en 850kvm stor pumptrack, som er den største av sitt slag i regionen. Like ved skibroen over RV13 mot Årmotslia, har vi også en ny hopplinje i ulike vanskelighetsgrader. Sykkelanlegget kan du bruke fritt og i høstferien kan barna ta gratis sykkelmerke og få tips av aktivitetslederen vår. 

Ønsker du å oppleve hygfjellsterreng på sykkelsetet, er grusveiene på Vikafjellet et godt alternativ å utforske. En annen fin tur er å sykle til Fjellstova Vetlebotn, som er åpen hver dag i høstferien. 

9. Drøm deg vekk med klirring i gammelt porselen

Afternoon Tea på Myrkdalen Hotel

I Restaurant Nuten på Myrkdalen Hotel får du oppleve den erkebritiske tradisjonen, med opphav helt tilbake til 1800-talet. Her blir det klirring i gammelt porselen, hjemmelaget scones, sandwicher, nydelige søtsaker og masse te selvsagt! 

Bestill Afternoon Tea

10. En aktiv høstferie

El-sykling i Myrkdalen

Har du høstferie i uke 41? Myrkdalen har alt for deg som vil nyte høstferien til fjells - fjellturer, sykling, leker, hesteridning og selvsagt mye god mat og drikke. Sjekk ut det innholdsrike programmet vårt denne uken! 

Unn deg en miniferie på Myrkdalen Hotel. I perioden 1. september - 31. oktober får du 20 % rabatt ved to eller fleire netter

Bestill høsttilbudet her