Havkajakk i Sognefjorden

Årets beste havkajakktur

I sommer kan du nyte en fjordperle i Sogn fra ein havkajakk med profesjonelle guider fra Outdoor Norway, et aktivitetsselskap med brei erfaring innenfor blant annet padling og sykling.

Aktivitetstilbyderen ble stiftet av brasilianeren Marcio Franco, som har et stort hjerte og engasjement for ekstremsportsplassen Voss.  

Unike Voss

Verdensvante Marcio oppdaget Voss da han tilfeldigvis kom over et friluftsmagasin under et opphold på New Zealand. Magasinet lokket med elver, fjorder og natur i verdensklasse og brasilianeren bestemte seg fort for å søke om jobb i Norge sin ekstremsporthovedsted. I 2011 ble han ansatt som guide hos Voss Rafting og i 2016 tok han steget videre og startet sitt eget firma som tilbyr guidede turer og kurs innen terrengsykling, hav- og elvekajakk, samt tandem paragliding. Og lovordene om Voss lar ikke vente på seg.
- Voss er unikt i verdenssammenheng. Bygda ligger midt mellom to majestetiske fjorder, her finner du krystallklare elver, flott terreng for terrengsykling og gode forhold for paragliding. Dette er mitt paradis, sier Franco.

Reisetips havkajakktur i Sogn

I tillegg til å bruke nærområdet rundt Voss er Outdoor Norway opptatt av å tilby fantastiske turer utenfor allfarvei. Marcio, som har vokst opp i millionbyen Sao Paulo, vet hvor viktig det er å komme seg vekk frå støy og de store turistfellene.
– Flere og flere ønsker å bruke ferien på å finne roen og å være i ett med naturen.

Jeg tror mennesker har et grunnleggende behov for sterke naturopplevelser uten støy fra store folkemengder eller andre faktorer

–Det var med dette i mente at havkajakkturen i Indre Arnafjord ble til. Jeg ble svært fascinert første gang jeg besøkte området. Denne lite besøkte fjordarmen er rett og slett en perle som gir deg ro i sjelen fra første padletak.

Dagsturen som har «alt»

Reisetips: Havkajakk tur i Sogn

Havkajakkturen til Indre Arnafjord starter i det du seter deg i bussen ved Myrkdalen Hotel. Kjøreturen over Vikafjellet byr på fosser, hårnålssvinger og høyfjellsterreng, før det går nedover mot Vik og Sognefjorden. Fra Vik kjører vi vidare inn til Framfjorden, der padlingen starter.
- Så er det bare å padle så langt man ønsker, nyte den storslåtte naturen og kjenne på gleden av å dele en sånn opplevelse med gode venner eller familie. Vi legger selvsagt opp turen etter hver gruppe, og finner alltid gode badeplasser for de som vil ta et forfriskende bad, avslutter Franco.