Spektakulær utsikt frå Breiskrednosi

Breiskrednosi – en skjult perle midt i verdensarvriket

Planlegger eller vurderer du Norgesferie på Vestlandet, bør fjelltur til Breiskrednosi bli med på listen din! I løpet av en dag får du oppleve  fjordcruise på majestestiske Nærøyfjorden og vandring til  Breiskrednosi, som byr på en utsikt uten sidestykke.

Under er turen til Breiskrednosi med tilkomst via fjordcruise til Dyrdal skildret. Man kan også kjøre til Bakka og gå opp den bratte Rimstigen til Skarsvotni og videre opp til toppen. Merk at turen fra både Dyrdal og Bakka er svært krevende og går på umerket sti og dels uten sti. 

Breiskrednosi gir deg vel så spektakulær utsikt som den velkjente Besseggen, men her får du naturen helt for deg selv!

Frokost på Myrkdalen Hotel

Sommer i Myrkdalen
Myrkdalen Hotel har 112 rom og tre restauranter. 

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet på Myrkdalen Hotel. Under frokosten får du alt du trenger for å holde energinivået oppe for en lang dag i fjellet. Her finner du blant annet hjemmelaget pølser, leverpostei, gravlaks og røykelaks, laget i vårt eget røykehus på utsiden av hotellet.

Les også: Fem tips for å komme i gang med fjellspringing Fjellspringing

Stikk innom Flåm Bakeri

Flåm bakeri
Flåm Bakeri ligger rett ved turistinformasjonen i Flåm 

Snaue 45 minutt kjøring fra Myrkdalen finner du den vesle fjordbygda Flåm innerst i Aurlandsfjorden, som er velkjent for det majestetiske fjordlandskapet. Ved stasjonsbygningen ligger Flåm Bakeri – et lite håndtverksbakeri med bakere som elsker faget sitt. Her kan du kjøpe med deg hjemmelaget sandwicher og andre bakevarer bakt på surdeig.

Fjordcruise i verdsarven

Fjordcruise
Ta inn den mektige naturen på et fjordcruise

Det er ikke uten grunn at Nærøyfjorden og området rundt står på UNESCO sin verdensarvliste. Urørt, rå og vakker med stupbratte fjellsider, mektige fossefall, små bygdesamfunn og gårdstun der det har vert mulig å dyrke noe. Og det er ikke en mer avslappede måte å oppleve dette på enn på et fjordcruise ombord på et av de prisvinnende fartøyene Future og Vision of the fjords som seiler stille gjennom fjorden på elektrisk kraft. 400 meter rekkverk ute og et delikat skandinavisk interiør med vinduer fra gulv til tak inne, som sikrer utsikten uansett hvor du befinner deg. Her er det bare å slappe av, nyte synet og lade opp til sykkel- og fjelltur.

Les også: Årets beste beste havkajakktur Nærøyfjorden

Dyrdal

Dyrdal

Turen starter ved den veiløse bygda Dyrdal, som i gamle dager hadde over 100 fastboende, postkontor, gjestgiveri og hospital. Først går man gjennom det særeigne klyngetunet på terrassen over fjjorden. Øverst i klyngetunet passerer man hospitalet, som var i drift på 1800-tallet. Etter å ha lest om tradisjonell plantemedisin startet Jens Larsen Drægelid hospitalet, som på det meste hadde 8 sengeliggende pasienter. 

Vandring til spektakulære Breiskrednosi

De første 6 km går på grusvei opp langs Dyrdalselvi og gården Drægo, som har drift på sommeren med kulturhistorisk vandring, overnatting og matservering. På toppen av grusveien, ved stølene Hjølmo,  følger man stien inn til Vassete og videre opp den bratte lien mot toppen.  Vel oppe på platået der Breiskrednosi ligger, ser fjellet ut som en liten knaus, men på toppen får man virkelig lønn for strevet.

Les også: 10 gode grunner til å besøke Myrkdalen i sommer Sommertips 2020

Breiskrednosi

Breiskrednosi
Foto: Svein Ulvund

En knivskarp stupkant går langs hele fjellet med en imponerende loddrett avgrunn ned mot fjorden langt under.

Utsikten mot Nærøyfjorden og landskapet rundt, er noe av det råeste du kan oppleve på Vestlandsferien din.

Nye persektiv på returen
Returen går samme vei tilbake og på varme sommerdager lokker fjorden til et forfriskende bad, før man igjen kan slappe av på fjordcruise tilbake til Flåm. 

Les også: Joar sin sykkelskole Lær deg terrengsykkel

Avslutt dagen med god middag på Myrkdalen Hotel

Restaurant nuten

Avslutt en lang og innholdsrik dag med god mat og drikke på Restaurant Tunet. Her finner du både a là carte og steinovnsbakt pizza basert på ren mat av lokale og økologiske råvarer.

Sov godt

Myrkdalen Hotel

Bo godt på Myrkdalen Hotel eller i hytter og leiligheter med høy standard. 

Bestill overnatting her