Spektakulær utsikt frå Breiskrednosi

Breiskrednosi – en skjult perle midt i verdensarvriket

Planlegger eller vurderer du Norgesferie på Vestlandet, bør «Bike & Hike ved Nærøyfjorden» bli med på listen din!

Breiskrednosi - sommartips 2020
Foto: Svein Ulvund

I løpet av en dag får du oppleve fjordcruise på majestestiske Nærøyfjorden, el-sykling fra fjord- til fjellandskap og vandring til spektakulære Breiskrednosi, som byr på en utsikt uten sidestykke.

Breiskrednosi gir deg vel så spektakulær utsikt som den velkjente Besseggen, men her får du naturen helt for deg selv!

Kl. 07.00 Frokost på Myrkdalen Hotel

Sommer i Myrkdalen
Sverre F. Hjørnevik

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet på Myrkdalen Hotel. Under frokosten får du alt du trenger for å holde energinivået oppe for en lang dag i fjellet. Her finner du blant annet hjemmelaget pølser, leverpostei, gravlaks og røykelaks, laget i vårt eget røykehus på utsiden av hotellet.

Les også: Fem tips for å komme i gang med fjellspringing Fjellspringing

Kl. 09.00 Møt guiden ved Flåm Bakeri

Flåm bakeri
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Snaue 45 minutt kjøring fra Myrkdalen finner du den vesle fjordbygda Flåm innerst i Aurlandsfjorden, som er velkjent for det majestetiske fjordlandskapet. Ved stasjonsbygningen ligger Flåm Bakeri – et lite håndtverksbakeri med bakere som elsker faget sitt. Her kan du kjøpe med deg hjemmelaget sandwicher og andre bakevarer bakt på surdeig.

Her kan du bestille Bike&Hike ved Nærøyfjorden

Kl. 09.30: Fjordcruise i verdsarven

Fjordcruise
Sverre F. Hjørnevik

Det er ikke uten grunn at Nærøyfjorden og området rundt står på UNESCO sin verdensarvliste. Urørt, rå og vakker med stupbratte fjellsider, mektige fossefall, små bygdesamfunn og gårdstun der det har vert mulig å dyrke noe. Og det er ikke en mer avslappede måte å oppleve dette på enn på et fjordcruise ombord på et av de prisvinnende fartøyene Future og Vision of the fjords som seiler stille gjennom fjorden på elektrisk kraft. 400 meter rekkverk ute og et delikat skandinavisk interiør med vinduer fra gulv til tak inne, som sikrer utsikten uansett hvor du befinner deg. Her er det bare å slappe av, nyte synet og lade opp til sykkel- og fjelltur.

Les også: Årets beste beste havkajakktur Nærøyfjorden

Kl. 10.50: El-sykling fra fjorden til stølsidyll

Dyrdal

Vel framme i den veiløse bygda Dyrdal, som i gamle dager hadde over 100 fastboende, postkontor, gjestegiveri og hospital, gjør vi oss klar til første etappe på turen. Fra fjorden skal vi sykle 6 km og 450 høydemeter til stølene på Hjølmo - med god hjelp av hjelpemotorene på sykkelen. Underveis vil guiden selvsagt fortelle om hvordan livet var i denne fascinerende bygda i gamle dager.

Kl. 12.00: Vandring til spektakulære Breiskrednosi

Vandring til spektakulære Breiskrednosi

På toppen av grusveien parkerer vi syklene og fortsetter 2,5 km til fots slakt innover Vassetdalen. Ved stølene som ligger i denne frodige U-dalen, tar vi en velfortjent matpause og får opp energinivået før vi fortsetter opp den bratte lia mot toppen av Breiskrednosi. Vel oppe på platået der Breiskrednosi ligger, ser fjellet ut som en liten knaus, men på toppen får en virkelig lønn for strevet.

Les også: 10 gode grunner til å besøke Myrkdalen i sommer Sommertips 2020

Kl. 15.00 Breiskrednosi

Breiskrednosi
Foto: Svein Ulvund

En knivskarp stupkant går langs hele fjellet med en imponerende loddrett avgrunn ned mot fjorden langt under.

Utsikten mot Nærøyfjorden og landskapet rundt, er noe av det råeste du kan oppleve på Vestlandsferien din.

Kl. 15.30: Nye persektiv på returen

Returen går samme vei ned og vi sykler rolig grusveien tilbake til Dyrdal. På varme sommerdager lokker fjorden til et forfriskende bad, før vi igjen kan slappe av på fjordcruise, med ankomst Flåm kl. 19.30

Les også: Joar sin sykkelskole Lær deg terrengsykkel

Kl. 21.00 Avslutt dagen med god middag på Myrkdalen Hotel

Restaurant nuten

Avslutt en lang og innholdsrik dag med god mat og drikke på Restaurant Tunet. Her finner du både a là carte og steinovnsbakt pizza basert på ren mat av lokale og økologiske råvarer.

Sov godt

Myrkdalen Hotel

Bo godt på Myrkdalen Hotel i 5-7 netter å få 30 % rabatt på overnattingen eller 2-4 netter å få 20% rabatt.

 

<% totalFilter %> filter applicerade