Sykkel

Familievennlig terrengsykling i Myrkdalen

Er du ute etter en aktiv familieferie, er Myrkdalen plassen for deg! Vi har en 850 kvm pumptrack og tilrettelagte stier rett ved Myrkdalen Hotel, samt sykkelutleie, sykkelkurs og guidede turer for både barn og voksne.

Pumptrack i Myrkdalen. Perfekt for å lære seg god sykkel teknikk.
Rett ved Myrkdalen Hotel finner du en 850 kvm pumptrak

Vi har åpnet en pumptrack i asfalt ved Myrkdalen Hotel. Pumptrack er en kompakt bane som består av ulike formasjoner, kuler og svinger.

I pumptracken kan man bruke alt fra skateboard, sparkesykkel, tre-hjul sykkel til vanlig sykkel.

Med tanke på teknikk er det god øving å sykle pumptrack. Her får du lære hvordan du posisjonerer deg på sykkelen, og hvordan man timer det å skape trykk og fart uten å bruke pedalen. Dette er gøy kunnskap og erfaring å ta med seg ut på naturlige stier. Alle typer sykler fungerer godt i en pumptrack, men mange kjenner at de får større fart og bedre respons fra underlaget på en sykkel uten demping. Eksempel på dette er BMX, hardtail eller en form for dirt sykkel.

Pumptracken er åpen hver dag i sommer og høst. Den er gratis for alle å bruke. 

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket Breiskrednosi

Familievennlig terrengsykling ved Myrkdalen Hotel

Pumptrack i myrkdalen

I tillegg til pumptracken har vi en tilrettelagt sykkelløype med to grønne og en blå sløyfe på oppsiden av hotellet. Løypen er familievennlig og passer både for barn og nybegynnere, men også for syklister som vil øve teknikk på små element. Her er det gratis å sykle og løypen er egnet for alle typer sykler.

Sykkeltilbudet i Myrkdalen er mest rettet mot familier som ønsker en aktiv ferie på to hjul.

Ny hopplinje høsten 2020
I løpet av høsten åpner vi en hopplinje i ulike vanskelighetsgrader ved skbroen over til Årmotslia. 

Les også: El-sykkelen gjør turen lekende lettEl-sykkel gjer turen leikande lett

Kurs og guidede turer 

Sykkel i Myrkdalen
Joar i farta!

Kurs i terrengsykling for voksne og barn
Hver dag fra 15. juni til 30. september kan du bli med på nybegynner og teknikk-kurs i terrengsykling for barn og voksne! Les mer og bestill her

Guidede el-sykkelturer
Gjennom hele sommeren kan du bli med på guidet hel- og halvdagstur på el-sykkel. Føl kraften fra el-sykkelen og nyt naturen med gode venner og familie! Les mer og bestill her

Bike & Hike
«Bike & Hike» -produktene i Myrkdalen gir deg mulighet til å nyte den vestnorske naturen på sykkelsetet og til fots. På en og samme tur får du oppleve fjordcruise, el-sykling fra den veiløse bygda Dyrdal og vandring til fjelltoppen Breiskrednosi, som byr på luftig og enestående utsikt rett ned i den UNESCO-lista Nærøyfjorden.

Utleie av sykler
I sommersesongen har Myrkdalen Sport & Skiutleige eit godt utvalg terrengsykler til utleie - fulldempet, hardtail og elsykler! Butikken har også sykkelbekledning til salg. 

Les også: Landeveissykling – fra fjell til fjord Bli med på landeveissykling i sommer

Planer for fremtiden
I fremtiden ønsker vi å etablere heisbasert flytsti for terrengsykling. Ved å ta i bruk heisen kommer en raskt til fjells og dette vil vere et attraktivt tilbud for alle som ønsker å prøve mer nedoverrettet terrengsykling. 

<% totalFilter %> filter applicerade

Bo midt i naturen

I Myrkdalen Fjellandsby kan du bo godt på moderne Myrkdalen Hotel og i leiligheter med selvhushold av ulike størrelser.

<% totalFilter %> filter applicerade