Youtube video fallback image

Fartsfylte fjord og fjell

En kneskade satte punktum for skikarrieren til Kaia Finne. Nå brenner hun for å vise alle andre de skjulte skiperlene rundt Myrkdalen. – Ski og fjord i vårt område er en magisk kombinasjon få hittil har opplevd, sier hun.

– Den ultimate lykkefølelsen er å stå på toppen av bakken og se ned – rett før du setter utfor, sier Kaia Finne. Den tidligere landslagskjøreren i freestyle vet hva hun snakker om.

Først etter mange år på ski verden rundt oppdaget hun kvalitetene ved hjemtraktene sine, på Voss og i fjordlandskapet rundt Flåm. Nå vil hun vise det frem til alle.

– Landskapet her er det råeste av det råeste. Stort og dramatisk, og vinterlyset i Nærøyfjorden er både magisk og omgitt av mystikk.

Som forretningsansvarlig i Destinasjon Myrkdalen er hun ikke til å stoppe. Er høyt og lavt hele tiden. Akkurat som opplevelsene hun ivrer for at andre skal få.

topptur

– Tenk at mange av mine egne skivenner ikke har vært ved fjorden vinterstid. Hvor mange nordmenn har vært her, da? Mange higer etter å krysse Grønland med pulk eller kjøre pudder i  Canada. Men hvorfor reise langt når vi kan få like gode opplevelser her i Norge, spør hun.

Det er enkelt å kombinere en skiferie i Myrkdalen med fjordopplevelser. Slik får du mer ut av skiferien. Og kanskje opplever du dette før alle andre? Kaia har lagt alt til rette for en enkel reise.

skitog

Grønn reise

– Hopp på toget i Oslo eller Bergen. Vi kjører deg til Myrkdalen fra Voss stasjon. Her boltrer du deg i Vestlandets mest komplette skianlegg og et av Norges mest snøsikre steder. Den dagen du ønsker å oppleve fjorden kjører vi deg dit, forteller Kaia ivrig.

Hun forklarer at valgmulighetene mange ved fjorden. Noen velger topptur til fjellet Presten med fjordutsikt. Andre går for løssnøkjøring i området rundt Vatnahalsen i Flåmsdalen.

sauna

Atter andre kjenner pulsen senke seg på en rolig båttur mellom Gudvangen og Flåm. Og opplever det dramatiske vinterlyset i fjordlandskapet. Og kanskje hopper de i sjøen etter en gloheit badstue.

Magiske nærøyfjorden er like fin på vinteren som om sommeren

– Fjordlandskapet føles kanskje utilgjengelig, men så er det tilgjengelig likevel. Du kan velge å oppleve det i egen regi eller med guide. Nå har vi infrastrukturen på plass, sier hun.

Vil du lage en rundtur ut av det, tar du Flåmsbanen til Myrdal stasjon, og tog derfra tilbake til Oslo eller Bergen. En rundtur tuftet på bærekraftige valg. Det er Finne stolt av.

Lek uten ski

Den aktive damen har sterk higen etter frisk luft og fri natur, og har vært glad i fjell og vidder siden oppveksten. Lek står sentralt hos henne. Også uten ski.

Derfor legger Kaia også til rette for at alle skal kunne nyte vintermagien i Myrkdalen.

Hundekjøring i Myrkdalen

– Hos oss trenger du ikke å være skiløper. Ta gjerne naturen i bruk på andre måter. Opplev masse snø og glede ved hundekjøring, aking eller hest og slede. Får folk selv være aktive ute i naturen øker opplevelsen til det dobbelte! sier hun og understreker:

– Myrkdalen er heldig som har fjorden så tett på. I dette verdsarvområdet finner vi den lengste, dypeste, smaleste og vakreste fjorden på jorda. Med mange skjulte perler. Det er bare å komme og oppleve selv!

Bestill kortferie til Myrkdalen og Flåm