Fjelltur med fjordutsikt

Fjellturer med fjordutsikt

Rett nord for Myrkdalen ligger Sognefjorden og i retning øst finner du Nærøyfjorden, og midt i mellom ruver utallige fjelltopper med fantastisk fjordutsikt.

Med base i Myrkdalen har du korte avstander til fantastiske turer i storslått natur, enten du er på jakt etter en krevende fjelltur med fjordutsikt eller en mer familievennlig tur.

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel

 

Breiskrednosi – luftig utsikt mot Nærøyfjorden

Breiskrednosi
Breiskrednosi med utsikt til Nærøyfjorden og mot Bakkanosi. Foto: Svein Ulvund

Samme hvilken rute du velger for denne fjelltoppen er det en krevende tur, men på toppen får man virkelig lønn for strevet!  Utsikten mot Nærøyfjorden og landskapet rundt, er kanskje noe av det råeste du kan oppleve på Vestlandsferien din.

Du kan enten kombinere fjellturen med fjordcruise på Nærøyfjorden og hoppe av ved den veiløse bygden Dyrdal eller starte ved Bakka og gå opp Rimstigen. Velger du start fra Dyrdal, går man først en 5 km lang grusvei til stølene på Hjølmo, videre inn til Vassete og så opp til Breiskrednosi.  Fra Bakka følger du stien opp Rimstigen til Skarsvotni, bak Rimstigfjellet og bort til toppen.

 

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket
Breiskrednosi
 

 

Prest - fjelltur med fjordutsikt hele veien

Prest

Fjelltoppen Prest ved Aurlandsfjorden er en perle av en fjelltur. Turen starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet, ca 1 time kjøring fra Myrkdalen. Ved den tilrettelagte parkeringsplassen går en god og tydelig sti opp til utsiktspunktet på 1363 moh.

 

Her kan du ta med barn i alle aldre og gå så langt barna har motivasjon, for utsikten over Aurlandsfjorden er fenomenal allerede etter noen hundre meter.

 

Etter ca 2,5 km og 500 høydemeter kommer du fram til utsiktspunktet med panoramautsikt over Aurlandsfjorden som strekker seg sørover mot Flåm. Mot nord ser du spisse Kamben som markerer plassen der Aurlandsfjorden møter Nærøyfjorden. Selve toppunktet til Prest ligger ca 100 høydemeter lenger opp og de som ønsker seg en lenger tur kan gå videre til Blåskavelen (1.809 moh.), som er det høyeste fjellet i Aurland kommune.

 

Familievennlige Ovriseggi på Vikafjellet

Ovriseggi på Vikafjellet

Vikafjellet ligger en kort kjøretur unna Myrkdalen Fjellandsby, og på dette fjellplatået finner du et stort nettverk av stier i varierende vanskelighetsgrad og lengde. En familievennlig tur, med fantastisk utsikt mot Sognefjorden og Vik, er Ovriseggi. 

Når du kjører over Vikafjellet, retning Vik, parkerer du på en liten grusvei på høyre side rett etter tunnelen. Langs eggen går det en tydelig og merket sti i lettkupert terreng. Om du ikke ønsker å gå ned til Vik er den vanligste plassen å snu ved Daurmålshaugen. Denne turen tar ca 2-3 timer tur/retur.

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel