Fjellturhelg - frå fjord til fjell!

Hausten er ei magisk tid for fjellturar. Eit fargerikt teppe legg seg over naturen, fjorden blenkjer i den klåre lufta og fjellet byr opp til leik. 26. og 27. september inviterer me til fjellturhelg med spektakulære turar frå fjord til fjell!

  • September
  • Krevande
  • Middels
  • Haust

BREISKREDNOSI - EI SKJULT PERLE MIDT I VERDSARVRIKET
Laurdag 26. september går turen til Breiskrednosi ved Nærøyfjorden, som byr på ei utsikt utan sidestykke. Turen er krevjande med 1300 høgdemeter, men på toppen får ein verkeleg lønn for strevet.

Me startar dagen ved å køyra til den vesle fjellbygda Bakka. Her blir me henta med buss og blir frakta til Flåm, inst i Aurlandsfjorden. I Flåm har me tid til eit kort stopp hjå handverksbakeriet Flåm Bakeri. Her kan du kjøpa med deg heimelaga sandwichar og andre bakevarer bakt på surdeig, før turen går vidare om bord på eit av dei prisvinnande fartøyane Future og Vision of The Fjords som seglar stille gjennom fjorden på elektrisk kraft. Her er det berre å slappa av, nyta utsikta og lada opp til fjellturen.

Vel framme i den veglause bygda Dyrdal, som i gamle dagar hadde over 100 fastbuande, postkontor, gjestgiveri og hospital, gjer me oss klare for fjellturen. Fyrst går turen opp ein grusveg på 6 km og 450 høgdemeter til stølane på Hjølmo – og undervegs vil guiden sjølvsagt fortelja om korleis livet var i denne fascinerande bygda i gamle dagar.

Ved Hjølmo går me vidare på sti innover ein frodig U-dal til Vassetdalen og vidare opp ei bratt li til toppen av Breiskrednosi. Vel oppe på platået der Breiskrednosi ligg, ser fjellet ut som ein liten knaus, men på toppen får ein verkeleg lønn for strevet. Ei knivskarp stupkant går langs heile fjellet, med ei imponerande loddrett avgrunn ned mot fjorden langt under. Utsikta mot Nærøyfjorden og landskapet rundt er noko av det råaste du kan oppleva i regionen vår. Frå toppen av Breiskrednosi fyl me platået bort og ned til Skarsvotni, før stien går bratt ned kjende Rimstigen til Bakka.

FAKTA OM TUREN TIL BREISKREDNOSI
- Dette er ein krevjande fjelltur med eit relativt høgt turtempo.
- Turen startar og avsluttar ved fjorden - med totalt 1200 høgdemeter opp og ned.
- Lengd på tur: 20 km
- Du må vera i god form og ha knær som tolar bratt og potensielt sleipt terreng på slutten av dagen.
- Start frå Bakka kl. 08.20
- Retur frå Bakka ca kl. 19.00

FRÅ AURLANDSFJELLET TIL AURLANDSFJORDEN
Sundag 27. september går turen frå Flotane på Aurlandsfjellet til Skjerdal ved Aurlandsfjorden. Me startar dagen ved å køyra til Skjerdal og her blir me henta med buss og frakta 1200 høgdemeter til Flotane på Aurlandsfjellet. Her går turen i kupert høgfjellsterreng før stien går bratt nedover mot Aurlandsfjorden til Skjerdal.

Ved heimestølen Leim stoppar me hjå Skjerdal Stølsysteri og Kafè, som har ein ubroten tradisjon med ysting av kvit og brun geitost. Her får me omvisning på stølen og blir servert kaffi, smaksprøvar på ost og mjølkekake.

FAKTA OM TUREN TIL AURLANDSFJORDEN
- Dette er ein mindre krevjande fjelltur enn turen til Breiskrednosi
- Turen startar på 1200 moh og blir avslutta på 200 moh
- Lengd på tur: 15 km
- Du må ha knær som tolar bratt og potensielt sleipt terreng på slutten av dagen.
- Start frå Skjerdal kl. 09.20
- Retur frå Skjerdal ca kl. 16.30

UTSTYR TIL TURANE
Ein må ha solide fjellstøvlar med god ankelstøtte på begge desse turane. Det er haust i fjellet, og vèret kan bli surt. Du må difor ha med vind- og vasstett jakke og bukse. Jakka må ha hette. Det er lurt å gå med ullsokkar, ullstilongs og ulltrøye innerst på kroppen når veret er kjølig og vått. Ta med ein liten dagstursekk der du pakkar ei ekstra ulltrøye, lue, vottar, buff/hals, mat og drikke. Ein ekstra tjukk gensar eller varmejakke til bruk i pausene er lurt. Termos og vandrestavar anbefalast. Alle må også ha med hovudlykt til fjellturane.

GUIDAR
Wild Voss stiller med guide på kvar av turene. Guide har med seg naudsynt tryggleiksutstyr, og sørgjer for å leggja ein god plan før turen. Alle får tilsendt praktisk informasjon før turhelga.

PRISAR
1. Fjelltur laurdag 26. september til Breiskrednosi: Kr 850, per person
Guida tur, fjordcruise og buss frå Bakka til Flåm er inkludert i prisen

2. Fjelltur sundag 27. september til Skjerdal: Kr 850,- per person
Guida tur, buss frå Skjerdal til Flotane, omvisning og smaksprøvar på Skjerdal Stølsysteri og Kafè er inkludert i prisen.

3. Fjelltur begge dagar: Kr 1500,- per person
Guida turar, fjordcruise, buss frå Bakka til Flåm, buss frå Skjerdal til Flotane, omvisning og smaksprøvar på Skjerdal Stølsysteri og Kafè er inkludert i prisen.

Ver merksam på at det kan bli endringar i programmet grunna vèr og andre uforutsette faktorar.