Placeholder -skift ut bilde her.

Fluefiske for nybegynnere – lær deg sporten på 1-2-3

Fluefiske er for mange ren meditasjon og en flott måte å nyte natur og omgivelser på. Lærer du deg kasteteknikk fra første stund blir gleden enda større.

Bli med på fluefiske helg med Invild Aurdal

Nå har du sjansen til å delta på flugefiske i Myrkdalen saman med Ingvild Aurdal 18.-20. august. Hun er med i Noregs kvinnelandslag i flugefiske. Hun vil holde et praktisk fiskekurs i elven der du får lære ulike kasteteknikker.

Bestill fluefiske helg 

Fisketur i Myrkdalen
Foto: Benjamin Hjort

Sporten passer alle aldre, kan gjøres uansett vær og sesongen varer omtrent hele året – så lenge det ikke ligger is på fiskevannene eller elvene er fryst igjen, kan du ha glede av å fiske med stang og flue. Her er tre tips til deg som vil komme i gang med denne typen sportsfiske.

Les også: Her kan du fiske i mer enn 500 fiskevann og elver Bli med oss på fisketur i sommer

1. Lær deg teknikken
Det som skiller flueefiske fra å fiske med sluk, er utstyr og teknikk. Kan du ikke kaste, vil du neppe komme langt. Spar deg for mye frustrasjon og lær deg kasteteknikk først som sist. Når du har gjort det, har kunnskap om innsekter og hvordan fisken flytter seg, vil du raskere kose deg med sporten. Fluekastekurs passer fra cirka 10-års alderen og oppover, og sporten er uten tvil familievennlig.

Bestill guidet ørretfisket

2. Skaff deg utstyr
Fluefiske trenger ikke å være en dyr sport. Investerer du i en utstyrspakke med stang, snelle, flyteline og eventuelt vadebukse og -sko har du utstyr for lang tid fremover.

3. Sørg for fiskekort
Allemannsretten gjør at man har lov å fiske og høste av naturen i Norge, men for å fiske i vann og elver er det nødvendig med fiskekort. Med vossakortet i lommen får du tilgang til mer enn 500 fiskevann og elver, og ønsker du å fiske på Vikafjell og i Myrkdalen fins det et eget fiskekort for disse områdene. Fiskekort kan kjøpes på Myrkdalen Hotel eller på inatur.no

Visste du at
Fluefiske tar utgangspunkt i å etterligne fisken sin naturlige føde, som innsekt og andre byttedyr, og man skiller gjerne mellom tørr- og våtfluer samt nymfeimitasjoner. Med tørrfluer foregår fiske på selve vannoverflaten, mens fiske med våtflue skjer under overflaten da de ofte imiterer fiskeyngel og svømmende insekt.

Skaff deg fiskekort
Foto: Benjamin Hjort