Hytte

Gleden ved å eie en helårshytte

Ønsker du å eie en hytte på fjellet som du kan bruke både sommer og vinter? Da er Myrkdalen perfekt for deg.

Før drømte nordmenn om hytte ved sjøen, nå drømmer rekordmange om hytte på fjellet. Hva ønsker du å oppleve ved å eie ditt eget i fjellheimen? Skimuligheter, snøgaranti, gode turmuligheter rett utenfor døren, vakker utsikt og nærhet til byen? Myrkdalen kan i alle fall krysse av på alle punkter. 

Samlingspunkt for familien

Gleden ved å eie hytte

I 2019 var det registrert 434 809 antall hytter og fritidsboliger i Norge. Det er en økning på over 10 % siden 2009. Hyttedrømmen er ikke lenger bare oppnåelig for eldre par eller de med mest inntekt. I dag er det enklere for yngre og nyetablerte å ta del i det norske folks drøm om det avslappende hyttelivet.

Og eier du en hytte, kan det fort bli det nye samlingspunktet for familien. Perfekt for å skape minner det er verdt å ta vare på. De beste barndomsminnene er ofte de små tingene. Som lange kvelder rundt bordet med kortspill. Eller å komme inn i en varm stue hvor det lukter kakao, etter å ha vært ute i skibakken hele dagen. For ikke å snakke om de lyse sommerkveldene ute med lek og moro.

Les mer: Nytt hytteområde i Myrkdalen Fjellandsby Nytt hytteområde i Myrkdalen Fjellandsby

En hytte for aktivitet og mulighet for ro

Bading i Myrkdalen

Om vinteren er du nesten garantert nok snø til å stå på ski fra november til mai. Mens du om sommeren kan traske rundt i fjellheimen, bade i de mange kulpene eller sykle på tilrettelagte turveier og sykkelstier. Kun fantasien setter grenser for hva du kan oppleve i denne fjellandsbyen – her er det er noe for alle. Både de som liker actionfylte aktiviteter, men også de som liker å ta livet med ro, sitte på terrassen med noe godt i glasset og nyte utsikten.

Eier du hytte i Myrkdalen får du en helårshytte som kan brukes uansett sesong. 

Nærhet til gode naturopplevelser

El-sykling på Vikafjellet

 

Fjellbygden i Voss ligger knappe to timer fra Bergen, Sogndal og Geilo. Med det som utgangspunkt kommer du deg kjapt til hytten, og har også gode muligheter for å utforske andre steder i nærheten. Myrkdalen ligger også nært både UNESCO-listet Nærøyfjorden og Flåmsbanen. I tillegg til de populære reisemålene Vikafjellet og Jordalen. Med andre ord perfekt for deg som søker flotte naturopplevelser.

Hytter og fritidsboliger – Fakta
Nordmenn elsker å være på hytten. Men hvor mange hytter har vi, og hvor ligger de? Her finner du tallene som forteller om norske hytter og andre fritidsboliger

Det er 434 809 antall registrerte hytter og fritidsboliger i Norge (2019).
Det er 14 607 innbyggere i Voss Kommune (april 2019).
Det er 3 149 hytter og fritidsboliger (2019) i Voss Kommune.
Stadig flere fritidsboliger som bygges nye, er leiligheter i fritidsbyggområder med naboer.
Gjennomsnittlig salgspris for fritidsboliger i Hordaland fylke lå på 2 029 788 kr i 2018.
Det er siden byggestart i 2002, bygget 200 hytter, 442 leiligheter og 112 hotellrom i Myrkdalen Fjellandsby
Hovedtyngden av kjøperne i Myrkdalen kommer fra Bergen og kommunene rundt Bergen.
I gjennomsnitt er det flest par i 40-årene som kjøper hytter.
Myrkdalen har en årlig produksjon av fritidsboliger på 30-50 stk. i året. Det betyr 60-80 årsverk i bygg- og anleggsbransjen i Myrkdalen per år.  

Drømmer du om en hytte på fjellet? Sjekk mulighetene i Myrkdalen