Fiskevatn

Her kan du fiske i mer enn 500 fjellvann og elver

Det napper i snøret og spenningen stiger. Er det storørreten som har bitt seg fast? Voss byr på innlandsfiske i mer enn 500 fiskevann og elver, og muligheten for å dra i land mektige naturopplevelser i majestetisk vestlandsnatur er stor.

Ingvild Aurdal

Enten du er erfaren fluefisker som Ingvild Aurdal, eller bare har holdt på noen få sesonger eller er helt fersk, er innlandsfiske i Myrkdalen, Voss og Vikafjell helt unikt. Hit kommer også folk fra Amerika, Nederland, Belgia og England for å prøve fiskelykken.

– Det er mange som fortsatt ikke er klar over hvor mange vann og elver som fins her, og at vi er bortskjemt med flott kvalitetsfisk, forteller Ingvild.

Selv har hun fisket siden hun var fem år gammel, men det var først i 2009 at hun prøvde seg på fluefiske. Siden den tid har Ingvild halt i land flere NM-gull, deltatt i EM og VM samt rukket å bli den første kvinnelige autoriserte fluekasteinstruktøren gjennom NJFF.

Bestill guidet ørretfiske

Midt i naturen

Ingvild har vokst opp på en gård i Ulvik med elven like utenfor stuedøren, og det er fortsatt elvefiske som er favoritten.

– Å stå midt uti elven med rennende vann rundt seg og se etter vak som man kan kaste etter er spennende, sier hun, og legger til at fluefiske handler både om observasjon, det å finne roen og ikke minst teknikk og kunnskap.

– Det er så visuelt fordi man ser alt som skjer. Med klare vann og fisk som hopper, blir det ekstra viktig å gjennomføre gode kast så man får presentert fluen på en måte som gjør at fisken tror det er et ekte innsekt. Timing betyr mye, forteller Ingvild.

LES OGSÅ: Fluefiske for nybegynnere - lær deg sporten på 1-2-3 Fluefiske tips, råd og kurs i Myrkdalen

 

Ikke dårlig fiskevær

Fiske på Vikafjell

Og med over 500 fiskevann og elver å kaste fluer i, er det godt at det ikke fins dårlig fiskevær. Sommer som høst kan Vestlandet by på solrike, varme dager eller pøsende regn og storm i vindkastene.

– Det kule med fluefiske er at det er så lite væravhengig, siden fiske er lett å tilpasse. Hvis solen skinner eller regnskuren nettopp har gitt seg spiller ingen rolle for hvor mye fisk man får, spesielt når man har kunnskap om innsektliv og hvordan fisken oppfører seg under ulike forhold. Fisken kan være vrang og lite sulten, men da gjelder det å være kreativ, avslutter Ingvild.