Myrkdalen

Historia vår

Fra jordbruk til en destinasjon med skianlegg, hotell, serveringstilbud, sykkelløyper, sportsbutikker og over 650 fritidsboliger i løpet av 20 år!

I januar 2003 åpnet vi vårt første skitrekk. På den tiden stod de lokale damene for hjemmelaget mat i brakkeriggen like ved parkeringsplassen. Skiutleien var vegg i vegg, og skiskolen på benken utenfor. Det første året var miljøet så lite at de fleste ansatte og gjester var på fornavn med hverandre.

Da sesongen ble oppsummert for selskapet sine ni ansatte, ble det presentert storstilte planer for den videre utviklingen. Med en helskaplig plan i bunn var strategien å bygge stein på stein og presentere noe nytt hvert enste år.

De store milepælene har siden den gang vært:

  • Myrkdalsstovo velkomstsenter (2006)
  • Kari Traa-trekket (2007)
  • Myrkdalsekspressen 6 seter stolheis (2008)
  • Myrkdalen Hotel med 112 rom, tre restauranter, to barer, kurs & konferanse og lekerom (2012).
  • Storhaugekspressen 6 seter stolheis (2014)
  • Mikkel & Mikkeline trekk i barneområdet som doblet kapasiteten (2016)
  • Torggarden, bygg med 21 leiligheter, sportsbutikk og skiutleie (2016)
  • Kamben, bygg med 26 eksklusive leiligheter, sportsbutikk, kafé og bar (2019).

Med ni heiser og over 20 løyper er skisenteret i dag et av de største på vestlandet. I tilknytning til skisenteret finner du i tillegg herlig terreng for frikjøring, preparerte langrennsløyper og et fantastisk område for fjell- og toppturer. 

Myrkdalen er et aktivitetseldorado også om sommeren. Vandring, fiske og kort veg til fjordidyll. Destinasjonen har nå også fått tilrettelagt sykkelløype og en 700 kvm pumptrack rett ved hotellet. Sykkelsatingen holder frem, og det kommer flere tilrettelagte stier alt til neste sommer. 

Vi tør garantere at du hos oss finner aktiviteter som både gir høy puls og ro i sjelen.    

Myrkdalen er fremdeles en destinasjon i rivende utvikling og vi ser frem til hva framtiden vil bringe.

Velkomen til oss!

 

Våren 2020 fusjonerte Myrkdalen Fjellandsby med Aurland Ressursutvikling, og er i dag en del av Norway's best AS, et av Norges største reiselivsselskap med aktivitet i Flåm, Aurland, Geiranger, Lysefjorden, Hjørundfjorden, Hardanger, Lofoten og Narvik.