Pudderparadiset Myrkdalen

Kortreist skiferie i Norge

Tenk om du kunne dra til en plass med snøgaranti. Til et skisenter med tilbud til absolutt alle, uansett nivå. Til en plass der løypene alltid er nypreppet, og urørt nysnø er noen stavtak unna. Alt dette og mer til finner du i Myrkdalen – Vestlandet sitt eget vinterparadis.

Derfor er skiferien til Myrkdalen et godt valg i vinter:

Snøsikker destinasjon 

Søsikre Myrkdalen
Myrkdalen er et av de mest snøsikre skianleggene i Norge.

Med nypreppa løyper og et tilbud som passer absolutt alle er skisenteret i Myrkdalen kåret til et av de beste i Norge. I Vestlandet sitt største skisenter finner du familievennlige bakker, løyper i alle vanskelighetsgrader, parker, skicross-løyper og herlig off-piste terreng.

Dessuten er Myrkdalen et av de mest snøsikre skianleggene i landet og sesongen varer som oftest fra november til mai.

Her kan du boltre deg i snø gjennom hele skisesongen – og nå som vinteren nærmer seg, kan det lønne seg å starte planleggingen.

Hele familien på ski

Familievenlege Myrkdalen
Familievennlige Myrkdalen. 

Det er lekende lett å ta med barna på skiferie i Myrkdalen. Barneområdet ligger i selve basen av skisenteret, med enkel tilkomst fra parkering, leiligheter og Myrkdalen Hotel. 
Området har et saktegående rullebånd for de aller minste, to tallerkentrekk,  tre varierte grønne løyper og «Reveparken» som består av enkle og lekne parkelement. I helger og ferier gjennom vintersesongen er det selvsagt mange aktiviteter og arrangement for barn og unge.

Les også Ta med barna på en aktiv skiferie
Ta med barna på en aktiv skiferie i Myrkdalen

Pudderparadiset Myrkdalen 

Pudderalarm i Myrkdalen
Pudderalarmen går ofte! 

Myrkdalen er blant skiplassene som troner aller høyest på snømålingene gjennom skisesongen i Norge. Terrenget rundt skisenteret er perfekt for frikjøring, og det er lett tilkomst fra heisene til store områder egnet for løssnøkjøring. Gjennom vinteren kan man høre gledesrop og latter frå de som flyter gjennom pudderet – og nettopp pudderdager er det mange av i Myrkdalen. 

Bestill før 1. november Få inntil 25 % rabatt på feriepakka som inkluderer overnatting på Myrkdalen Hotel, middag og heiskort
Sov godt på Myrkdalen Hotel

Ski inn – ski ut

Ski inn - ski ut frå Myrkdalen Hotel
Ski inn - ski ut fra Myrkdalen Hotel.

I hjartet av Myrkdalen Fjellandsby finner du moderne Myrkdalen Hotel, med ski inn – ski ut tilkomst til skisenteret og langrennsarenaen i Årmotslia. Ønsker du mer boltreplass for familien kan du også bo godt i hytter og leilegheiter av høy standard. La bilen stå parkert hele ferien og bruk tiden på gode opplevelser med familie og gode venner.  

Opplev Flåm og Nærøyfjorden 

Fjordcruise Nærøyfjorden
Nærøyfjorden vinterstid er magisk! 

Snaue 45 minutt kjøring fra Myrkdalen finner du den lille fjordbygden Flåm, innerst i Aurlandsfjorden, som er velkjent for det majestetiske fjordlandskapet. Her står opplevelsene i kø - nyt urørt, rå og vakker natur på et fjordcruise, ta verdenskjente Flåmsbana, eller bli bergtatt av panoramautsikten fra Stegastein utsiktspunkt.

Restaurant Arven på Fretheim Hotel får du tradisjonsretter med en moderne vri laget av lokale råvarer. Trenger du påfyll mellom aktivitetene eller ønsker du å ta med niste på tur, kan du stikke innom Flåm Bakeri for hjemmelaget sandwicher og andre bakevarer bakt på surdeig

Pust ut i Årmotslia langrennsarena

Langrenn i Myrkdalen
Gi barna skiglede i Årmotslia langrennsarena. 

Ferien i Myrkdalen byr også på gode opplevelser for de som vil gå på langrenn- eller fjellski. Så snart snøen har lagt seg kan du utfolde deg i 30 km preparerte løyper i Årmotslia, som ligger rett over veien fra skisenteret. Området er kupert og passer fint for både treningsentusiaster og barnefamiler som har skilek, varm kakao og kos på agendaen. 

Satser på park

Park i Myrkdalen

Myrkdalen har også tenkt på de som vil mer enn å kun kjøre alpint. Park er et område det blir satset på, og i de fire populære parkene er det utfordringer for enhver smak. Her finner du hopp og rails i alle utgaver.  X Games-veteranen Klaus Finne har laget en signaturlinje – en kreativ løype med mange snøelement. 

God mat & drikke

Restaurant nuten
Foto: Jon Hunnålvatn 

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet på Myrkdalen Hotel. Her blir rettene laget frå bunn av og mye av råvarene blir levert av lokale bønder. Hotellet har tre restauranter med à la carte, fondue og hjemmelaget pizza som er viden kjent langt utenfor landegrensen. Her finner du også tre kafèer, med velsmakende retter for folk i farta.

Unik overnatting i Tråfjosen

Unik overnatting i Tråfjosen
I sørenden av låven er det installert en modul der tre voksne eller to voksne og to barn kan overnatte. Foto: Sverre F. Hjørnevik

I Myrkdalen har du sjansen til å overnatte i en gammel låve, omgitt av historie og vakker natur. Ein snau kilometer fra Myrkdalen Hotel ligger Tråfjosen, et fjøs der kyr på sommerbeite ble samlet og melket i gamle dager. Fjøsen har stått tom i over førti år, men nå har den blitt tatt i bruk igjen- som overnattingsplass for folk.

Ta toget til Voss 

Kort reiseveg frå Bergen til Myrkdalen
Ta toget og buss til Myrkdalen! Foto: Sverre F. Hjørnevik

Det er enkelt å komme seg til Voss med tog fra Oslo og Bergen, og gratis skibuss videre til Myrkdalen. Å kjøre fra Bergen til skisenteret er gjort på under to timer. Fra Oslo tar det ca fem timer og raskeste fjellovergangen er Hemsedalsfjellet.