Pudderparadiset Myrkdalen

Kortreist skiferie i Norge

Tenk om du kunne dra på skiferie til en plass med snøgaranti. Til et skisenter med tilbud til absolutt alle, uansett nivå. Til en plass der løypene alltid er nypreppet, og urørt nysnø er noen stavtak unna. Alt dette og mer til finner du i Myrkdalen – Vestlandet sitt eget vinterparadis.

Bestill skihelg i Myrkdalen

Pakka inkluderer 2 overnattinger, frokost, middag og 2-dagers heiskort.

 

Derfor er skiferien i Myrkdalen et godt valg i vinter:

Snøsikker destinasjon

Søsikre Myrkdalen
Myrkdalen er ett av de mest snøsikre skianlegga i Norge.

Med nypreppet løyper og et tilbud som passer absolutt alle, er skisenteret i Myrkdalen kåret til ett av de beste i Norge. I Vestlandets mest komplette skisenter finner du familievennlige bakker, løyper i alle vanskelighetsgrader, parker, skicross-løyper og herlig off-piste terreng.

Sesongen er lang og varer som oftest frem til mai.

Her kan du boltre deg i snø gjennom hele skisesongen

Pudderparadiset Myrkdalen 

Pudderalarm i Myrkdalen
Pudderalarmen går ofte! 

Myrkdalen er blant skistedene som troner aller høyest på snømålingene gjennom skisesongen i Norge. Terrenget rundt skisenteret er perfekt for frikjøring, og det er lett tilkomst fra heisene til store områder egnet for løssnøkjøring. Gjennom vinteren kan man høre gledesrop og latter fra de som flyter gjennom pudderet – og nettopp pudderdager er det mange av i Myrkdalen!

 

Ski inn – ski ut

Myrkdalen Hotel

Ski inn - ski ut Myrkdalen Hotel

I hjertet av Myrkdalen Fjellandsby finner du moderne Myrkdalen Hotel, med ski inn – ski ut tilkomst til skisenteret og langrennsarenaen i Årmotslia. Ønsker du mer boltreplass for familien kan du også bo godt i hytter og leiligheter med høy standard. La bilen stå parkert under hele ferien og bruk tiden på gode opplevelser med familie og venner. 

 

Pust ut i Årmotslia langrennsarena

Langrenn i Årmotslia

Langrenn i Årmotslia

Ferien i Myrkdalen byr også på gode opplevelser for de som vil gå på langrenn- eller fjellski. Så snart snøen har lagt seg kan du utfolde deg i 30 km preparerte løyper i Årmotslia, som ligger rett over veien fra skisenteret.

Området er kupert og passer fint for både treningsentusiaster og barnefamilier som har skileik, varm kakao og kos på agendaen.

Langrennsmoro for heile familien

 

Vestlandets største parkområde

Park i Myrkdalen

Myrkdalen har også tenkt på de som vil mer enn å kun kjøre alpint. De siste åra har det blitt satset stort på park sammen med ShapeCrew. Denne sesongen finner du fire ulike parker med utfordringer for enhver smak. Det siste tilskuddet til de parkfrelste er vår nye «Adventure Slope» ovenfor Storhaugekspressen. Parken er som en berg-og-dal-bane på snø, en moderne løype med morsomme parkelement for store og små.

 

God mat og drikke

Restaurant nuten

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet på Myrkdalen Hotel. Her blir rettene laget fra bunnen av, og mye av råvarene blir levert av lokale bønder. Hotellet har tre restauranter med à la carte, fondue og hjemmelaget pizza som er viden kjend, langt utenfor landegrensene. Her finner du også tre kaféer med velsmakende retter for folk i farta.

 

Hele familien på ski

Familievenlege Myrkdalen
Familievennlige Myrkdalen. 

Det er lekende lett å ta med familien på ski i Myrkdalen. Barneområdet ligger i selve basen av skisenteret, med enkel tilkomst fra parkering, leiligheter og Myrkdalen Hotel.
Området har et saktegående rullebånd for de aller minste, to tallerkentrekk,  tre varierte grønne løyper og «Reveparken» som består av enkle og lekne parkelement. I helger og ferier gjennom vintersesongen er det selvsagt mange aktiviteter og arrangement for barn og unge.

 

Aktiviteter uten ski

I Myrkdalen kan du også oppleve kjekke aktiviteter uten ski, både for små og store. I vinterferieukene kan du for eksempel oppleve hundekjøring, aketur, isfiske og stemningsfull kanefart med hest og slede. Les mer om hva vinterferie i Myrkdalen kan by på.

Les også Ta med barna på en aktiv skiferie
Ta med barna på en aktiv skiferie i Myrkdalen

Unik overnatting i Tråfjosen

Unik overnatting i Tråfjosen
I sørenden av fjøset er det installert en modul der tre voksne, eller to voksne og to barn kan overnatte.

I Myrkdalen har du sjansen til å overnatte i et gammelt fjøs, omgitt av historie og vakker natur. En snau kilometer fra Myrkdalen Hotel ligger Tråfjosen, et fjøs der kyr på sommerbeite ble samlet og mjølket i gamle dager. Fjøset har stått tomt i over førti år, men nå blir den tatt i bruk igjen - som overnattingssted for folk som ønsker å oppleve en unik overnattingsplass.

 

Opplev Nærøyfjorden 

Nærøyfjorden

Den UNESCO-lista Nærøyfjorden ligger bare 35 minutter fra Myrkdalen. 

Ta fjordcruise eller nyt den storslagne vestnorske naturen fra opne RIB-båter. Opplev den verdskjente Flåmsbana, eller ta turen til Stegastein utsiktspunkt som tilbyr panoramautsikt uten sidestykke. For å gjøre utflukten komplett, kan du avslutte med god mat og drikke på Restaurant Arven på Fretheim Hotel i Flåm.

Opplev det spektakulære fjordlandskapet på UNESCO si verdsarvliste.

Buss mellom Flåm og Myrkdalen

Med bussen som går mellom Flåm og Myrkdalen året rundt, kommer du deg lett av gårde mellom destinasjonene.

 

Ta toget til Voss 

Kort reiseveg frå Bergen til Myrkdalen
Ta toget og buss til Myrkdalen!

Det er enkelt å komme seg til Voss med tog fra Oslo og Bergen, og videre med gratis skibuss til Myrkdalen. Å kjøre fra Bergen til skisenteret er gjort på under to timer. Fra Oslo tar det ca. fem timer, og den raskeste fjellovergangen er Hemsedalsfjellet. 

Bestill skihelg i Myrkdalen

Pakka inkluderer 2 overnattingar, frukost, middag og 2-dagar heiskort.