Test

Landeveissykling – fra fjell til fjord

Riksveien fra Myrkdalen Fjellandsby til Vik ved Sognefjorden byr på fosser, hårnålssvinger, høyfjellsterreng og fjordidyll - perfekt for landeveissykling! 

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel

Turen starter ved Myrkdalen Hotel som ligger på 450 moh. Fra hotellet går det slakt innover til Kvassdalen – en klassisk og frodig u-dal som ble formet av isbreen for tusenvis av år siden.

Både geiter og kuer går på beite i denne dalen og de har tatt like mye eierskap til veien som trafikantene i området. Til tider må en kjøre i sikk-sakk for å komme forbi dyrene som nyter sommerdagene på og langs veien.

 

Landevegssykling frå fjell til fjord
Hårnålssvingene mot Vikafjellet  går ved siden av den 90 meter høye Sendefossen. Foto: Gry Bystøl

 

Hårnålssvinger mot Vikafjellet

Fra Kvassdalen starter den store styrkeprøven opp hårnålsvingene mot Vikafjellet. Veien slynger seg bratt oppover ved siden av den 90 meter høye og spektakulære Sendefossen. Når vannføringen er stor får du en lett dusj i noen av svingene oppover. Ikke glem å se deg rundt på veien opp – naturopplevelsen her er uten sidestykke. 

 

Vikafjellet

Vikafjellet er fjellområdet som strekker seg mellom Sognefjorden, Vossafjella og Masfjordfjella. Her går veien i kupert terreng - langs fjellvann, frodig landskap og nydelig høyfjellsterreng. Snøen ligger lenge her oppe – ofte til langt uti juli.

Rett før du starter nedkjøringen mot Vik må du gjennom den 1000 meter lange Storehaugtunnelen. Ta på deg refleksvest før du sykler inn i tunnelen og vis varsomhet for de andre trafikantene. 

Les også Fem flotte turer på landeveissykkel
Fem flotte turar på landevegssykkel

Veien fra Myrkdalen til Vik er en kontrastfull tur – på snaue 40 kilometer får du oppleve høyfjellsterreng, fossefall, fjordlandskap og spektakulære hårnålssvinger. 

 

Sjarmøretappen til Vik

Etter Storehaugtunnelen stuper veien nedover mot den koselige bygden Vik, som ligger nydelig til på sørsida av Sognefjorden. Her er det bare å nyte nedfarten og justere farten etter evne.

Vel nede i Vik kan du ta et forfriskende bad i fjorden. 

Mot Vik på landevegssykkel
Foto: Magnus Roaldset Furuseth

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket Breiskrednosi

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel

<% totalFilter %> filter applicerade