Vetlebotn logo

Fjellstova Vetlebotn

Fjellstova Vetlebotn, like ved Kari Traa-trekket, er den naturlige møteplassen midt på fjellet. I sommer kan du nyte en god kopp kaffi, is og hjemmelaget lapper her.

I Fjellstova Vetlebotn blir den lange historien for stølsdrift i Myrkdalen hyllet langs veggene, og det koselige lokalet passer like ypperlig som møteplass for familien eller vennegjengen, som for deg som vil arrangere selskap og private arrangement.

En ode til stølskulturen i dalen

Gamalt bilete viser familie i finstasen på Mørkvesstølen

Stølsdrift har historisk vært en viktig del av livet i Myrkdalen. Siden Fjellstova Vetlebotn ligger nettopp på en støl, ønsker vi å gi litt heder til denne delen av landbruket. Vi har derfor samlet inn og hengt opp gamle bilder, slik at du kan få et lite innblikk i stølslivet før i tiden.  

Stølene var tradisjonelt kvinnene sitt domene. På somrene flyttet de opp hit som budeier for å ta seg av dyrene og foredle melken.  

Tro likevel ikke at livet på stølen bare var idyll med melking av kyr og kinning av smør.  

Etter morgenstellet med dyrene, gikk budeiene hver dag ned igjen til gården for å delta i slåtten og lage mat til mennene og barna. Tilbake på stølen etter endt arbeidsdag var det tid for å lokalisere kyrene og ta kveldsstellet. Midt på sommeren var det stølshelg. Da samlet alle fra de ulike gårdene seg på stølen til en trivelig samling med hjemmelaget rømmegrøt. Rømmegrøt står selvsagt på menyen i dag også.  

På høsten, når dyr og mennesker var reist hjem igjen, flyttet huldrefolket inn på stølen.  

Selskapslokale

Fjellstova Vetlebotn er også et fint selskapslokale for ulike anledninger, fra romantisk bryllupsfeiring, til dåp, konfirmasjon og jubileumer. Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon eller vil bestille.

Vetlebotn