Vetlebotn logo

Fjellstova Vetlebotn

Fjellstova Vetlebotn, like ved Kari Traa-trekket, er den naturlige møteplassen midt på fjellet. Kaféen serverer hjemmelaget mat basert på lokale råvarer.

I lyse omgivelser med utsikt over fjellet kan du nyte god mat basert på lokale råvarer og oppskrifter. Her blir den lange historien for stølsdrift i Myrkdalen hyllet langs veggene, og det koselige lokalet passer like ypperlig som møteplass for familien eller vennegjengen på ski, som for deg som vil arrangere selskap og private arrangement.

Vetlebotn

 

En samlingsplass med tradisjonsmat i bakken 

Plassert midt i skisenteret er Fjellstova Vetlebotn perfekt for en pause fra skikjøringen. Her kan bena få en hvil mens du får påfyll av energi fra den velfylte menyen.

Med plass til opp mot 200 gjester utvider dette kafékapasiteten vår betraktelig, og du trenger ikke lenger stå hele veien ned igjen til sentrum for å gå på toalettet eller få deg en kaffe.

 

Vetlebotn inne

 

Her er det tradisjonsmat basert på kortreiste råvarer som er i fokus. Rettene er laget av rene ingredienser fra regionen, blant annet enklere retter som pølse fra Vossakjøt i brød og lapskaus fra Haugen Gardsmat. Middagsrettene har også den samme høye kvaliteten. Prøv f.eks. sosekjøtt - smakfullt og mørt, og hjemmelaget karbonade med godt tilbehør.

Vi har også gode alternativer til deg som ikke ønsker kjøtt.

 

Utanfor Fjellstova Vetlebotn vinterstid
Sitt utenfor Fjellstova Vetlebotn og få alpefølelsen

 


 

En ode til stølskulturen i dalen

Gamalt bilete viser familie i finstasen på Mørkvesstølen

Stølsdrift har historisk vært en viktig del av livet i Myrkdalen. Siden Fjellstova Vetlebotn ligger nettopp på en støl, ønsker vi å gi litt heder til denne delen av landbruket. Vi har derfor samlet inn og hengt opp gamle bilder, slik at du kan få et lite innblikk i stølslivet før i tiden.  

Stølene var tradisjonelt kvinnene sitt domene. På somrene flyttet de opp hit som budeier for å ta seg av dyrene og foredle melken.  

Tro likevel ikke at livet på stølen bare var idyll med melking av kyr og kinning av smør.  

Etter morgenstellet med dyrene, gikk budeiene hver dag ned igjen til gården for å delta i slåtten og lage mat til mennene og barna. Tilbake på stølen etter endt arbeidsdag var det tid for å lokalisere kyrene og ta kveldsstellet. Midt på sommeren var det stølshelg. Da samlet alle fra de ulike gårdene seg på stølen til en trivelig samling med hjemmelaget rømmegrøt. Rømmegrøt står selvsagt på menyen i dag også.  

På høsten, når dyr og mennesker var reist hjem igjen, flyttet huldrefolket inn på stølen.  

Selskapslokale

Fjellstova Vetlebotn er også et fint selskapslokale for ulike anledninger, fra romantisk bryllupsfeiring, til dåp, konfirmasjon og jubileumer. Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon eller vil bestille.

Vetlebotn