Ski i Myrkdalen

Eventyrlige alpinbakker - bare to timer fra Bergen

Regner det i Bergen, snør det gjerne i Myrkdalen – kun ti drøye mil unna byen mellom de syv fjell finner du Vestlands eget pudderparadis. Med nypreppa løyper og et tilbud som passer absolutt alle er skisenteret i Myrkdalen kåret til et av de beste i Norge

Starter du bilturen på regnvåt asfalt i Bergen, er du framme i nysnø i Myrkdalen på to timer. Du slipper å passere fjelloverganger med ustabilt vær og å bekymre deg for kolonnekjøring. Det er enkelt å komme seg til den lille fjellbygda i Voss med det største skisenteret på Vestland.

Komplett skisted

Pudderparadiset Myrkdalen
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Snøen laver ned og duren går jevnt fra trakkemaskinene. Selv om skiheisene ikke har åpnet enda står en gjeng med ivrige alpinister klare. Sola titter frem fra skydekket og lyser opp mektige topper og nypreppede løyper. Slik starter gjerne dagen i alpinsenteret.

På slaget 09.30 er de mest ivrige på vei opp heisene for å være først ute i pudder, park eller plettfrie løyper. Skistedet i Myrkdalen har et tilbud til alle, og ned fra de ni heisene har du i alt 22 løyper i ulike vankelighetsgrader å boltre deg i, fordelt på 610 høydemeter. Hver eneste dag blir løypene trakka – like bra på en helt vanlig tirsdag, som i helgene. Her er det løyper som passer nybegynnere så vel som rutinerte skikjørere – dessuten er plassen kjent for å gi gass på park og førsteklasses frikjøring.

Flust av pudderdager
De store snømengdene gjør forholdene perfekte for frikjøring. Rett fra heisanlegget traverserer folk seg bortover fjellsidene før de hiver seg utfor på randonee-ski. Man kan høre gledesrop og latter fra de som flyter gjennom pudderet – og nettopp pudderdager er det mange av i løpet av sesongen. Myrkdalen er et av de mest snøsikre skianleggene i landet og sesongen varer som oftest fra november til mai.

Les mer: Nytt hytteområde i Myrkdalen Fjellandsby Nytt hytteområde i Myrkdalen Fjellandsby

Familievennlig plass

Familievennlige Myrkdalen

Myrkdalen er en godt tilrettelagt barne- og familievennlig destinasjon – sommer som vinter. Her er det muligheter for et stort utvalg aktiviteter både med og uten ski, og om sommeren og høsten kan du ta med deg barna på aktiviteter både til fots og på sykkel, eller lære de fluefiske og å padle i kajakk. Mens om vinteren er det både barnetrekk, langrennsløyper og akebakker å utfolde seg i.