Tips til familiefeire 2020

Sommerferie med barn i Myrkdalen

Legg Norgesferien til Myrkdalen og la barna oppleve kremen av fjord og fjell i sommer! I familievennlige Myrkdalen kan du kombinere sommerferien på Vestlandet med fjellturer, terrengsykling og fjordidyll.

Start fjellturen med stolheis

Sommarheis
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Et steinkast unna Myrkdalen Hotel ligger Myrkdalsekspressen, stolheisen som tar hele familien høyt til fjells på 5 minutt. Fra toppen på 860 moh, kan dere gå innover til idylliske Mørkvesstølen. Langs stien er det flotte kulper som man kan bade i på varme sommerdager.

Natursti
For mange barn blir fjellturen mer spennende på en natursti. På stien fra stolheisen til hotellet kan hele familien bryne seg på åtte poster med varierte spørsmål. Barna får selvsagt en liten premie når de har fullført oppgavene.

Sykling for store og små

850 kvm pumptrack i Myrkdalen
Foto: Jon Hunnålvatn

Rett utenfor Myrkdalen Hotel finner du en 850 kvm pumptrack og tilrettelagt terrengsykkelløype. Pumptracken, som den største av sitt slag i Vestland, består av formasjoner, kuler og svinger. Her er det ikke bare moro for barna - etter tilbakemeldingene å dømme begeistrer denne vel så mye mor og far.

Barn som liker sykling, vil sette pris på en Norgesferie i Myrkdalen

Sykkelanlegget kan nyttest fritt gjennom hele sommeren. Det tilbys også terrengsykkelkurs for barn fra midten av juni, selvsagt med fokus på mestring og lek på to hjul.

Kupert og lettgått terreng på Vikafjellet

Glad i jakt og fiske?
Foto: Benjamin Hjort

Høyfjellsterrenget på Vikafjellet ligger kun 15 minutters kjøring fra Myrkdalen. Dette området byr på grønt og frodig landskap og et hav av stier for barnefamilier. Stien langs de fire fjellvannene i Sendedalen er perfekt for små barneføtter. I lettgått og kupert terreng kan dere velge hvor langt dere vil gå innover, og bading på de små naturlige strendene lokker på varme sommerdager.

Vi vil tilrettelegge for at du skal huske sommerferien i 2020 som året der de store fjell- og fjordopplevelsene ble innfridd

Området er ikke bare fint for bading og vandring – fjellvannene er også perfekt for en fisketur med hele familien. Hver dag i sommer er det mulig å bli med på en familievennlig fisketur til Vikafjellet med guide og fiskeutstyr inkludert. Gruppen bestemmer om turen blir på to eller ti km tur/retur og turen blir avsluttet med grilling av fangsten.

Nostalgileker

Nostalgileikar
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Gjør hesteskokasting, stylter, slengtau, kubb og tautrekking deg nostalgisk? Nostalgilekene ved Myrkdalen Hotel engasjerer hele familien -  og tar de voksne med tilbake til sin egen barndom.
  
For de hesteglade

Myrkdalen hestesenter
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Rett over veien fra Myrkdalen Hotel finner du Myrkdalen Hestesenter som tilbyr både bane- og fjellriding for hesteglade barn. De har også åpen gård – der barna får komme tett på dyrene om de ønsker.

Klatre- og ziplinepark

Aktiv familieferie i Myrkdalen
Foto: Kyrre Wangen

Myrkdalen ligger i den nordlige delen i Voss herad, en bygd som er kjent for et mangfold av adrenalinfylte aktiviteter. Voss Klatrepark, som ligger nydelig til ved Strandaelva, er åpen hver dag fra slutten av juni og ut august. Her finner du klatreløyper for barn helt ned i 3års-alderen, samt høyere og mer krevende løyper for de eldste barna. De mest vågale kan teste ut zipline-parken, som går over elvestrykene!

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket Breiskrednosi

Nyt rallarvegen på sykkelsetet

Rallarvegen i sommer?
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Har du større barn bør den historiske Rallarvegen, som ble laget av rallarene som bygde Bergensbanen på slutten av 1800-talet, bli med på listen din. Strekningnen fra høyfjellsterrenget på Finse til fjordlandskapet i Flåm kan sykles på en dag. Ønsker du et magesug på veien kan du bytte ut sykkelen med Flåm Zipline ned til Kårdal.

Topptur med utsikt hele veien

Prest

Fjelltoppen Prest ved Aurlandsfjorden er en perle av en fjelltur. Turen starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet, ca 1 time kjøring frå Myrkdalen. Ved den tilrettelagte parkeringsplassen går en god og tydelig sti opp til utsiktspunktet på 1363 moh.

Her kan du ta med barn i alle aldrer og gå så langt barna har motivasjon, for utsikten over Aurlandsfjorden er fenomenal allerede etter noen hundre meter.

Etter ca 2,5 km og 500 høydemeter kommer du fram til utsiktspunktet med panoramautsikt over Aurlandsfjorden som strekker seg sørover mot Flåm. Mot nord ser du spisse Kamben som markerer stedet der Aurlandsfjorden møter Nærøyfjorden.

<% totalFilter %> filter applicerade