Tips til familiefeire 2020

Noregsferie med barn? Opplev Myrkdalen

Legg Norgesferien til Myrkdalen og la barna oppleve kremen av fjord og fjell i sommer! I familievennlige Myrkdalen på Voss får dere en aktiv sommerferie som kombinerer fjellturer, terrengsykling, fisking og fjordidyll.

 

Den ideelle basen for en aktiv ferie

Myrkdalen ligger i den nordlige delen i Voss herad, en bygd som er kjent for et mangfold av adrenalinfylte aktiviteter. Med Myrkdalen som base er dere i nærheten av en rekke utendørsaktiviteter for hele familien. Dere har fjellene praktisk talt rett utenfor døren, med stier og grusveier klare til å bli utforsket.

Bestill overnatting:

Myrkdalen Hotel
Leilighet med selvhushold

 

Her er aktiviteter som passer for hele familien:

Start fjellturen med stolheis

Sommarheis

Et steinkast unna Myrkdalen Hotel ligger Myrkdalsekspressen, stolheisen som tar hele familien høyt til fjells på 5 minutt. Fra toppen på 860 moh. kan dere gå ned til Fjellstova Vetlebotn eller innover til idylliske Mørkvesstølen. Langs stien hit finner dere flotte kulper i elven som man kan bade i på varme sommerdager. Ønsker dere en lengre tur, kan dere gå videre mot Svortetjødn fra stølene.

På tur ned til Vetlebotn
På tur med store og små ned til Vetlebotn.

 

Natursti til Fjellstova Vetlebotn

Vetlebotn Fjellstova ved Kari Traa-trekket

For mange barn blir fjellturen mer spennende på en natursti. På stien mellom Helgatun og Vetlebotn kan hele familien bryne seg på ulike poster med varierte spørsmål. Barna får selvsagt en liten premie når de har fullført oppgavene.

På toppen av naturstien ligger Fjellstova Vetlebotn perfekt til for en velfortjent pause for de minste. Nyt en kaffekopp, en kald is og hjemmelaget lapper, før dere forsetter turen ned igjen.

– Du trenger ikke bare stå på ski når du er i Myrkdalen. Maten er også et trekkplaster.

(Bergens Tidende 7. april 2022)

Restaurant Nuten

Sykling for store og små

850 kvm pumptrack i Myrkdalen

Foto: Jon Hunnålvatn

Rett utenfor Myrkdalen Hotel finner dere en 850 kvm pumptrack og tilrettelagt terrengsykkelløype. Pumptracken, som den største av sitt slag i Vestland, består av formasjoner, kuler og svinger. Her er det ikke bare moro for barna - etter tilbakemeldingene å dømme begeistrer denne vel så mye mor og far.

Og har du ikke med sykkel? Ingen problem - her kan du leie sykler til voksne og barn.

 

Barn som liker sykling, vil sette pris på en Norgesferie i Myrkdalen

 

Rett ved skibroen som går over RV13 mot Årmotslia har vi også noen hopplinjer. Disse har ulike vanskelighetsgrader, så her er noe for alle.

Sykling i Myrkdalen

 

 

Prøv familievennlig frisbeegolf

frisbeegolf i Myrkdalen

Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sporter, og har blitt svært populært også i Norge de siste årene. Hver sommer i Myrkdalen blir det satt opp en familievennlg 5-hulls bane der målet er å treffe kurvene med hver sin frisbee, med færrest mulig kast.

Banen er gratis å bruke. Om dere ikke har egne frisbeer kan dere leie på Myrkdalen Hotel.

 

Fjelltur på Vikafjellet med bading og fisking

Glad i jakt og fiske?

Fiskevannene ligger på rekke og rad i Sendedalen. Foto: Benjamin Hjort

Høyfjellsterrenget på Vikafjellet ligger kun 15 minutters kjøring fra Myrkdalen. Dette området byr på grønt og frodig landskap og et hav av stier for barnefamilier. Stien langs de fire fjellvannene i Sendedalen er perfekt for små barneføtter. I lettgått og kupert terreng kan dere velge hvor langt dere vil gå innover, og bading på de små naturlige strendene er et must.

Fjellvannene er også perfekt for en fisketur med hele familien. Bare husk å kjøp med dere fiskekort til området. Dette får dere kjøpt på Myrkdalen Hotel.

Fisking og bading i Sendedalen
Fisking og bading i Sendedalen

 

Hinderløype

Self-timer systemet vi bruker vinterstid i Landsbybakken, er å finne på oppsiden av Myrkdalsstovo fra 1. juli. Her kan dere utfordre dere selv og hverandre i en kort, men intensiv hinderløype. Hvor lang tid bruker dere?

 

For de hesteglade

Myrkdalen hestesenter
Myrkdalen Hestesenter tilbyr bane- og fjellriding for alle hesteglade. 

Rett over veien fra Myrkdalen Hotel finner dere Myrkdalen Hestesenter som tilbyr både bane- og fjellriding for hesteglade barn. De har også åpen gård der barna får komme tett på dyrene om de ønsker.

 

Klatre- og ziplinepark

Aktiv familieferie i Myrkdalen

Voss Klatrepark ligger kun 15 minutt kjøring fra Myrkdalen

Myrkdalen ligger i den nordlige delen i Voss herad, en bygd som er kjent for et mangfold av adrenalinfylte aktiviteter. Voss Klatrepark, som ligger nydelig til ved Strandaelva, er åpen hver dag fra slutten av juni og ut august. Her finner dere klatreløyper for barn helt ned i 3 års-alderen, samt høyere og mer krevende løyper for de eldste barna. De mest vågale kan teste ut zipline-parken, som går over elvestrykene!

Nyt rallarvegen på sykkelsetet

Rallarvegen
Fra fjell til fjord på Rallarvegen.

Har du større barn bør den historiske Rallarvegen, som ble laget av rallarene som bygde Bergensbanen på slutten av 1800-talet, bli med på listen din. Strekningnen fra høyfjellsterrenget på Finse til fjordlandskapet i Flåm kan sykles på en dag. Ønsker du et magesug på veien kan du bytte ut sykkelen med Flåm Zipline ned til Kårdal.

Topptur med utsikt hele veien

Prest
Turen til Prest starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet.

Fjelltoppen Prest ved Aurlandsfjorden er en perle av en fjelltur. Turen starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet, ca 1 time kjøring frå Myrkdalen. Ved den tilrettelagte parkeringsplassen går en god og tydelig sti opp til utsiktspunktet på 1363 moh.

Her kan du ta med barn i alle aldrer og gå så langt barna har motivasjon, for utsikten over Aurlandsfjorden er fenomenal allerede etter noen hundre meter.

Etter ca. 2,5 km og 500 høydemeter kommer dere frem til utsiktspunktet. Her får dere panoramautsikt over Aurlandsfjorden som strekker seg sørover mot Flåm og nordover mot spisse Kamben som markerer stedet der Aurlandsfjorden møter Nærøyfjorden.

 

Bo på Myrkdalen Hotel eller i leilighet med selvhushald.