Tips til familiefeire 2020

Norgesferie med barn

Legg Norgesferien til Myrkdalen og la barna oppleve kremen av fjord og fjell i sommer!

I familievennlige Myrkdalen kan du kombinere sommerferien på Vestlandet med fjellturer, terrengsykling og fjordidyll.

Start fjellturen med stolheis

Sommarheis
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Et steinkast unna Myrkdalen Hotel ligger Myrkdalsekspressen, stolheisen som tar hele familien høyt til fjells på 5 minutt. Frå toppen på 860 moh er en populær tur å gå innover til idylliske Mørkvesstølen. Langs stien finner du flotte kulper i elven som man kan bade i på varme sommerdager. Ønsker dere en lenger tur, kan dere gå videre mot Svortetjødn fra stølene. 

Natursti til Fjellstova Vetlebotn

Fjellstova Vetlebotn
Fjellstova Vetlebotn er åpen i juli og august. Her får du tradisjonsmat basert på kortreiste råvarer. 

For mange barn blir fjellturen mer spennende på en natursti. På stien mellom Helgatun og Vetlebotn kan hele familien bryne seg på åtte poster med varierte spørsmål. Barna får selvsagt en liten premie når de har fullført oppgavene. På toppen av naturstien ligger Fjellstova Vetlebotn perfekt til for en velfortjent pause for de minste. Her får du tradisjonsmat basert på kortreiste råvarer, kaffi og deilige bakevarer.

Sykling for store og små

850 kvm pumptrack i Myrkdalen

Foto: Jon Hunnålvatn

Rett utenfor Myrkdalen Hotel finner du en 850 kvm pumptrack og tilrettelagt terrengsykkelløype. Pumptracken, som den største av sitt slag i Vestland, består av formasjoner, kuler og svinger. Her er det ikke bare moro for barna - etter tilbakemeldingene å dømme begeistrer denne vel så mye mor og far.

Barn som liker sykling, vil sette pris på en Norgesferie i Myrkdalen

Høsten 2020 åpnet vi også nye hopplinjer rett ved skibroen som går over RV13 mot Årmotslia. Hopplinjene er i ulike vanskelighetsgrader, så her er noe for alle.

Sykkelanlegget kan brukes fritt gjennom hele sommeren. 

Kupert og lettgått terreng på Vikafjellet

Glad i jakt og fiske?

Fiskevannene ligger på rekke og rad i Sendedalen. Foto: Benjamin Hjort

Høyfjellsterrenget på Vikafjellet ligger kun 15 minutters kjøring fra Myrkdalen. Dette området byr på grønt og frodig landskap og et hav av stier for barnefamilier. Stien langs de fire fjellvannene i Sendedalen er perfekt for små barneføtter. I lettgått og kupert terreng kan dere velge hvor langt dere vil gå innover, og bading på de små naturlige strendene er et must. 

Vi vil tilrettelegge for at du skal huske sommerferien i 2021 som året der de store fjell- og fjordopplevelsene ble innfridd

Området er ikke bare fint for bading og vandring – fjellvannene er også perfekt for en fisketur med hele familien. Bare husk å kjøp med dere fiskekort til området - dette får dere kjøpt på Myrkdalen Hotel. 

Nostalgileker

Nostalgileikar
Nostalgilekene våre finner du på torget utenfor Myrkdalen Hotel. 

Gjør hesteskokasting, stylter, slengtau, kubb og tautrekking deg nostalgisk? Nostalgilekene ved Myrkdalen Hotel engasjerer hele familien -  og tar de voksne med tilbake til sin egen barndom.
  
For de hesteglade

Myrkdalen hestesenter
Myrkdalen Hestesenter tilbyr bane- og fjellriding for alle hesteglade. 

Rett over veien fra Myrkdalen Hotel finner du Myrkdalen Hestesenter som tilbyr både bane- og fjellriding for hesteglade barn. De har også åpen gård – der barna får komme tett på dyrene om de ønsker.

Klatre- og ziplinepark

Aktiv familieferie i Myrkdalen

Voss Klatrepark ligger kun 15 minutt kjøring fra Myrkdalen

Myrkdalen ligger i den nordlige delen i Voss herad, en bygd som er kjent for et mangfold av adrenalinfylte aktiviteter. Voss Klatrepark, som ligger nydelig til ved Strandaelva, er åpen hver dag fra slutten av juni og ut august. Her finner du klatreløyper for barn helt ned i 3års-alderen, samt høyere og mer krevende løyper for de eldste barna. De mest vågale kan teste ut zipline-parken, som går over elvestrykene!

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket Breiskrednosi

Nyt rallarvegen på sykkelsetet

Rallarvegen i sommer?

Fra fjell til fjord på Rallarvegen.

Har du større barn bør den historiske Rallarvegen, som ble laget av rallarene som bygde Bergensbanen på slutten av 1800-talet, bli med på listen din. Strekningnen fra høyfjellsterrenget på Finse til fjordlandskapet i Flåm kan sykles på en dag. Ønsker du et magesug på veien kan du bytte ut sykkelen med Flåm Zipline ned til Kårdal.

Topptur med utsikt hele veien

Prest

Fjelltoppen Prest ved Aurlandsfjorden er en perle av en fjelltur. Turen starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet, ca 1 time kjøring frå Myrkdalen. Ved den tilrettelagte parkeringsplassen går en god og tydelig sti opp til utsiktspunktet på 1363 moh.

Her kan du ta med barn i alle aldrer og gå så langt barna har motivasjon, for utsikten over Aurlandsfjorden er fenomenal allerede etter noen hundre meter.

Etter ca 2,5 km og 500 høydemeter kommer du fram til utsiktspunktet med panoramautsikt over Aurlandsfjorden som strekker seg sørover mot Flåm. Mot nord ser du spisse Kamben som markerer stedet der Aurlandsfjorden møter Nærøyfjorden.