Barn på tur i Myrkdalen - Foto: Sverre F. Hjørnevik

Stor sommersatsing i Myrkdalen

Myrkdalen er for de fleste kjent som et vinterparadis for skikjøring, men bli ikke overrasket om du finner fjellbygden like innbydende og vakker i sommerdrakt. 

Vandring i Myrkdalen

Foto: Sverre F. Hjørnevik

Omkranset av flotte fjell og vill natur, og med utsikt mot Myrkdalsvatnet, ligger alt til rette for fantastiske naturopplevelser rett utenfor din egen hyttedør – og nå kan det bli din tur. I Myrkdalen blir nye hytter og hyttetomter lagt ut for salg, og din hyttedrøm kan gå i oppfylllelse.

Kontakt oss gjerne: Meld din interesse for hytter og tomter i dag! Mørkveslia

Satser på sykkel

Pumptrack i Myrdalen. Perfekt for en familievennlig sykkelferie.

Foto: Jon hunnålvatn

De siste årene har det blitt enklere å oppleve fjellet på to hjul. Og stadig flere av oss sykler mer og mer – både på fatbike om vinteren og terrengsykkel over vidder og på sykkelstier i fjellheimen om sommeren og høsten.

– Myrkdalen har satset mye på utbygging av sykkeltilbudet, og med suksess med både sykkelstier i nærområdet og ny pumptrack like ved hotellet ser vi fram til å utvikle tilbudet ytterligere, forteller prosjektleder Joar Wæhle i Myrkdalen. 

Visste du at det blir solgt flere terrengsykler i Norge enn alpinski? Og hva passer vel da bedre enn å utvikle Vestlandet sin største skidestinasjon til også å bli en svært attraktiv helårsdestinasjon.

Det ligger nemlig nye planer for stibygging i nærområdet, og sommeren 2020 går vi i gang med å utvide for enda flere gode sykkelopplevelser.
 Vi skal lage flere stier med ulike vanskelighetsgrader for både unge og voksne, lover Wæhle.

– Den gleden vi ser sykkelløypene og aktivitetene gir både fastboende, hyttefolk og turister, ønsker vi å gi mer av, forteller prosjektlederen.

Høsten 2019 stod en splitter ny 850 kvadratmeter stor pumptrack (sykkelbane med en serie kuler, hopp og doseringer) i asfalt ferdig i Myrkdalen, og etter tilbakemeldingene å dømme har denne begeistret så vel små som store, nybegynnere og eksperter.

– Pumptracken, som er unik i regionen, høster skryt fra brukerene – spesielt for hvordan sykkelbanen er designet, at man kan finne utfordringer uansett nivå, forteller Joar Wæhle.

Les meir: Utvider med flere alpinbakker Nye skiheiser i Myrkdalen Fjellandsby

Topp tur i topp terreng

Foto Sverre F. Hjørnevik

Foto: Sverre F. Hjørnevik

Med den flotte fjellbygden i Voss som utgangspunkt, kan du plukke opplevelser fra øverste hylle – enten du ønsker å rulle på to hjul over Vikafjellet, ta beina fatt eller kjøre stolheis til topps for en fjelltur i vakkert og variert terreng, eller velger å se Nærøyfjorden sittende i kajakk. Sommertilbudene i Myrkdalen er mange, og destinasjonen satser stort for å gjøre plassen attraktiv hele året.

LES OGSÅ: Slik kan din hyttedrøm se ut Ønsker du deg Hytte på fjellet? I Myrkdalen er det nøkkelferdige hytter og tomter til sals.

Eldorado for fiske

Glad i jakt og fiske?

Foto: Benjamin Hjort

Og er du blant dem som liker å pakke fiskeutstyret i sekken og drømmer om at storørreten skal bite seg fast på kroken, kan Voss by på innlandsfiske i mer enn 500 fiskevann og elver. Her er det med andre ord mange muligheter for å prøve fiskelykken.

Familievennlig friluftsliv

Myrkdalen er den optimale friluftsplassen for familier
Vandretur til Mørkvestølen

Området i og rundt Myrkdalen har et kupert landskap og variert terreng som strekker seg frå fjord til høyfjell opp i 1400 meter. Mellom det finner du frodige stølsdaler med store myrområder med rolige elveløp og små bekker, viltre fosser og mange fjellvann som innbyr til bading så vel som fisking. Eie hytte midt i dissee omgivelsene gir rom for aktiviteter som både byr på høy puls og ro i sjelen – og ikke minst opplevelser sammen med familien.