Fjellski på Vikafjellet

Tre flotte fjellskiturer på Vikafjellet

På Vikafjellet er mulighetene for fjellskiturer uendelige – enten du vil på langtur eller bare nyte ettermiddagssolen i høyden. 

Vikafjellet er fjellplatået som ligger mellom Myrkdalen og Vik. Dette er også inngangsporten til Stølsheimen, som strekker seg mellom Sognefjorden, Vossafjella og Masfjordfjella.

Under gir vi deg tre tips til fine fjellskiturer i området, enten du vil opp på et fjell med fjordutsikt eller gå på pulktur innover slakt og småkupert terreng. 

Barnevennlige Sendedalen

Fjellski på Vikafjellet


Tre km ovenfor hårnålsvingene ved Holo finner du en stor parkeringsplass ved starten av Sendedalen. Dette er et populært område for særlig barnefamilier, da terrenget er småkupert og lettgått. Du finner ikke preparerte løyper her, men det går ofte skispor innover som følger dalbunnen over vannene som ligger på rekke og rad innover.

Går du tidlig på vinteren, før det er trygt å gå på vannene, er den beste ruten å følge sommerturstien, som holder seg på høyre side av vanndragene. 

Så er det bare å velge om dere vil legge ut på langtur innover dalen eller om dere vil lage hopp og ta med akebrett like ved veien.

Les også Finn roen i Myrkdalen 
Finn roen i Myrkdalen

Utsikt mot Sognefjorden fra Skjelinganosi

Skjelinganosi
Mot Skjelinganosi i solnedgang. Foto: Svein Ulvund. 


Skjelinganosi er et godt alternativ tidlig på vinteren. Her kan du starte fra Skjelingen, et par kilometer forbi fylkesgrensen retning Vik, og gå på veien mot Selhamar. Etter et par kilometer tar du inn til venstre mot Snjodalen og opp langs kraftlinjen. Så dreier du nordover mot toppen av Skjelinganosi, som byr på flott utsikt mot Sognefjorden og fjellene rundt. 

Snøen ligger lenge på Skjelinganosi – her kan du ofte gå så seint som i juni

Overnatting Bestill overnatting her
Hotellrom på Myrkdalen Hotel

Langtur til Fossfjellet

Fossfjellet på fjellski
Fossfjellet er en perle av en fjellskitur. Foto: Svein Ulvund


Eit fint utgangspunkt for fjellskiturer på Vikafjellet er å parkere ved kommunegrensen. Det er solfylt på østsiden og de småkuperte dalene byr på nydeleg skiføre både tidlig og seint på vinteren. Det er flere rutevalg inn til Fossfjellet og du kan velge å gå i dalførene eller via topper med fine nedkjøringer 

Er du heldig kan du se både ryper og en flokk med 100 - 300 reinsdyr som holder til i området. Nyt synet, men ikke følg etter de.

En rute er å gå langs sørsiden av Buforevatnet mot nordsiden av Svartavatnet og videre opp til toppen. Om man ikke vil gå heilt til topps er hytten ved Svartavatnet et fint turmål. Fossfjellet har fantastisk utsikt mot Sognefjorden og fjellene rundt.

Tidlig vinter og vårskikjøring
Vikafjellet er mest besøkt tidlig vinter, før snøen har lagt seg i Myrkdalen, samt på våren når været er mer stabilt. Området er værutsatt og midtvinters er veien ofte stengt mellom Myrkdalen og Vik. Sjekk derfor værmeldingen før du legger ut på langtur her. 

God tur!