Pudder og frikjøring i Mørkveslia

Utvider med flere alpinbakker - tre nye skitrekk under planlegging

I Myrkdalen Fjellandsby faller det mer snø enn nesten noen andre plasser i Europa - og midt i dette pudderparadiset utvider det familievennlige skisenteret løypenettet sitt.

Totalt tre nye skitrekk er planlagt i sammenheng med det nye hyttefeltet i Mørkveslia. Skisenteret har i dag 22 varierte løyper og ni heiser, og har alt fra familievennlige bakker, løyper i alle vanskelighetsgrader, parker til herlig off-piste terreng. Med nye heiser i nytt område vil det totalt bli opp mot 30 løyper i alpinanlegget.

Kontakt oss gjerne: Meld din interesse for hytter og tomter i dag! Mørkveslia

Lett å la bilen stå

Pudderkøyring over Myrkdalsvatnet
Pudderkjøring med Mørkveslia og Myrkdalsvatnet i bakgrunnen. 

Dermed blir kapasiteten mye større. Dessuten vil det bli enkelt å la bilen stå under hele oppholdet i skibygda. To av de tre nye t-krokheisene vil ligge slik at de drar deg opp i passe høyde, så du kan enkelt skli ned til stolheisen, Storhaugekspressen, som er knyttet til resten av alpinanlegget.

Destinasjonen er allerede en yndet plass for skientusiaster, fra de aller minste som leker seg i barneområdet, til de som liker velpreparerte løyper og urørt pudder. Nå blir mulighetene enda flere. Myrkdalen er også det perfekte utgangspunktet for endeløse vandreturer på høyfjellet samt langrenn i preparete løyper.

Les mer: Stor sommersatsing i Myrkdalen Stor sommersatsing i Myrkdalen Fjellandsby

Nye muligheter for topptur

Topptur i Myrkdalen
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Når det tredje skitrekket er på plass, gir det tilgang til brattere terreng og nye muligheter for toppturer på snødekte fjell. Målet er at utbyggingen av heiser skal skje parallelt med etablering av nytt hyttefelt - dermed kan en allerede vintersesongen 2022 boltre seg i nye løyper. Med andre ord blir det enda større boltreplass for både alpint, snowboard, aking, langrenn trugetur og topptur i Myrkdalen. På lengre sikt er det òg planlagt at en stolheis skal erstatte to av t-korkheisene i området. 

Les mer: Se prospekt her Prospekt - Mørkveslia