Åsnes Academy Clinics

Adresse: Myrkdalen Fjellandsby, 5713 Vossestrand Dato: Mandag 1 mar 2021 - torsdag 4 mar 2021 Vis kart

Adresse: Myrkdalen Fjellandsby, 5713 Vossestrand

Åsnes Academy inviterer i samarbeid med Myrkdalen, til clinics i vinterferien med fokus på tryggleik i fjellet.

 

Det blir to clinics i denne runden:
1. Navigasjon, kart og kompass
2. Kameratredning


NAVIGASJON, KART OG KOMPASS

Å bruke kart og kompass anser vi som en av grunnpilarene av kunnskap innen friluftsliv. Her får du mulighet til å lære av noen som er veldig drevne på akkurat dette. Mange dropper kart og kompass på tur til fordel for mobiltelefon, det mener vi er risikosport.
Hvorfor er kart og kompass så viktig?
Kartet og kompasset aldri går tomt for batteri, det gjør en GPS og en mobiltelefon. Det er også mange områder med dårlig dekning. Slik vi ser det er telefonen med for å ta et par bilder og for å ringe når man trenger hjelp, derfor bør batteriet spares til man faktisk trenger mobiltelefonen. I dårlig vær eller når man har veldig dårlig sikt, kan kompasset være redningen. Og har man forståelse av kart og basiskunnskap om bruk av kompass kan kan navigere på en trygg måte.

TIDSPUNKT
Mandag 01.mars
Kl. 9:30-16:00

STED
Oppmøte på Myrkdalen Hotel, Storebotn 1. Resten av dagen er vi utendørs i Åmotslia og Reppabotn.

Pris:
NOK 550,-

HVA VIL DU LÆRE?
Teori om hvordan kart fungerer, høydekurver, målestokk, symbol
Praktisk bruk av kart og kompass
Finne ut hvor du er på kartet
Finne kartreferanse
Navigere kart og himmelretninger
Peile ut en kompasskurs
Gjenkjenne terreng på kartet i virkeligheten

UTSTYR/BEKLEDNING
Fjellski/turski/randoski, staver og skifeller og passende sko
Godt med klær
Mellomlagsjakke
Dunjakke
Thermos med varmt vann/toddy/kaffe
Lunsjpakke og drikke for å være en hel dag i fjellet
Kart og kompass, om du har. Om ikke, kan dette lånes.

INSTRUKTØRER
Crister Næss og Øystein Ormåsen.
Øystein driver guideselskapet Wild Voss, og er en dreven fjellkar som er svært stødig på navigasjon. Crister er primus motor bak Åsnes Academy, har lang fartstid som guide, fast ansatt potet i Åsnes og naturbarn av rang.


KAMERATREDNING

Dersom du skal dra ut i skredterreng, må du ha med deg sender/mottaker, søkestang og spade – alltid! (Alltid Skredsøker, Søkestang og Spade – ASSS). Det samme gjelder for de du er på tur med. Man må også kunne bruke utstyret, selv under verst tenkelige forhold og når stressnivået er skyhøyt. Derfor må man øve med utstyret, gjerne ofte. Denne gjennomgangen gir deg en god og systematisk innføring i hvordan du bruker utstyret, så er det opp til deg selv å i ettertid øve til rutinene sitter i ryggmargen.
Du kan med fordel sjekke ut varsom.no sin snøskredskole og lese om kameratredning før oppmøte:
https://www.varsom.no/snoskredskolen/

TIDSPUNKT:
Torsdag 04.mars
Kl. 11:00-16:00

STED:
Oppmøte ved skredsøkerbanen (like ved toppen av Ekspressheisen)

PRIS:
NOK 650,-

HVA VIL DU LÆRE? (Learning by doing)
Hvordan prioritere, organisere og finpusse ferdigheter for søk og redning med sender/mottaker, søkestang og spade

UTSTYR/BEKLEDNING
Fjellski/randoski, staver og passende sko
Eget skredutstyr - Spade, søkestang og skredsøker (om du har)
Dette utstyret kan også lånes, men meld fra på forhånd!
Godt med klær
Mellomlagsjakke
Dunjakke
Thermos med varmt vann/toddy/kaffe

INSTRUKTØRER
Crister Næss og Rune Slettemark
Rune Slettemark er fast inventa og leder i Myrkdalen skipatrulje og på fritiden rykker han ut med Røde Kors på leteaksjoner og redningsoppdrag. Crister er primus motor bak Åsnes Academy, har lang fartstid som guide, fast ansatt potet i Åsnes og naturbarn av rang. Crister har jobbet mange år som skiguide i Norge, Canda og alpene, flere år i Forsvaret og er -og har vært medlem av flere redningsgrupper og er den du vil at skal komme og hente deg i fjellet om du noe gang trenger hjelp


OM ÅSNES ACADEMY
Åsnes Academy har som oppgave å tilrettelegge, inspirere og hjelpe deg til å oppnå dine naturdrømmer. De skal bryte ned barrierer, gi deg tilgang til uante mengder kunnskap, informasjon som vinterfriluftsliv og friluftsliv generelt. Med enkel tilgang til all den kunnskapen som de har opparbeidet over lang tid, så vil de gjøre det enklere for deg når du skal utenfor komfortsonen i jakten på fantastiske naturopplevelser!
Ekspertpanelet bak Åsnes Academy er satt sammen for at vi skal kunne gi deg kunnskap basert på det ypperste av erfaring, kunnskapen, vitenskap og livsvisdom. Og når vi sier at vi har samlet eksperter, så har vi samlet faktiske eksperter som beviselig vet hva de prater om og som sitter på unik og svært verdifull kunnskap. Kombinasjonen av kunnskapen i Åsnes, våre ambassadører og ekspertpanelet omfatter alt fra skibygging og materialkunskap til livsvisdom og nybegynnerlærdom. Vi vil faktisk påstå at den samlede kunnskapen som finnes i denne gruppen ikke kan matches noe annet sted.

SMITTEVERN
Mesteparten av kurset gjennomføres utendørs med god avstand. På den delen av navigasjonskurset som er innendørs følger vi til enhver tid gjeldende restriksjoner med avstand og eventuelt bruk av munnbind der avstand ikke kan opprettholdes.

Vis mer

Bestill nå

Om denne aktiviteten

Säsong
Vinter
Skuleferie
Vinterferie
Månad
Mars
Utstyr
Utstyr ikkje inkludert
Prisar frå
550 NOK
Prisinformasjon
Per person
Build: 01.01.2000 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7443.cbischannel-20762.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails