Nå kommer Fjellandsbyen i Myrkdalen

PRESSEMELDING 19. februar 2016

En koselig fjellandsby med urbane kvaliteter er ferdig planlagt. De 18 første leilighetene i vårt nye sentrumsområde legges ut for salg fredag 19. februar.

Myrkdalen Fjellandsby AS har til nå bygget 476 fritidsboliger, et stort hotell og et alpinanlegg med 9 heiser og 22 løyper. På kort tid har vi blitt en av de viktigste skidestinasjonene i landet med stor aktivitet hele året. 

Vi ønsker å bygge videre på dette. Målet er å bli en av Nordens fremste helårs feriedestinasjon, og sammen med MAD arkitekter har vi videreutviklet sentrumsplanen vår. Nå er den klar, og gir rom for et attraktivt, moderne sentrumsområde som samtidig er avslappet og koselig.

Konstruert for utleie
Sentrum får kvartaler med små gater og romslige fortau, et bytorg, variert bebyggelse med leiligheter, handel og servicefunksjoner – tett på hotellet og stolheisen. Leilighetene i landsbyens første bygg, som har fått navnet Torggarden, er funksjonelle, praktiske og i ulik størrelse. Alle har romslige balkonger, svalgang og panoramautsikt over dalen, og er bygget og konstruert for utleie.

- Hotellet er fullbooket store deler av året. Siden det nye leilighetsbygget ligger like ved, har kjøperne en fantastisk mulighet til å leie ut leiligheten til oss når de ikke bruker den selv, sier eiendomsdirektør Nils Akselberg i Myrkdalen Fjellandsby AS. 

Stadig flere feriegjester
Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, ser lyst på situasjonen i reiselivsnæringen. 
- Økningen i antallet norske og utenlandske feriegjester mer enn kompenserte for nedgangen i forretningsreiser i fjor. Byhotellene merker nedgangen mest når industrien sliter. Derfor er jeg optimistisk på vegne av destinasjoner med feriepreg, spesielt de som er snøsikre, sier Devold.

Hun er imponert over at Myrkdalen skyter fart, og tror tettbebyggelsen vil gjøre dette til en enda mer populær skidestinasjon. Devold peker på svak krone, økt stolthet over Norge og gode destinasjoner med innhold som grunner til at nordmenn i større grad legger ferie og fritid innenlands. 

Billigere å feriere i Norge
Samtidig rapporterer administrerende direktør i Fjord Norge, Kristian Jørgensen, om kolossal vekst i det internasjonale markedet. Reiselysten til Norge og Vestlandet har vært høy i mange år, både sommer og vinter. Nå har flere råd til å realisere drømmen.

- Den svake kronen har gjort ferie i Norge 20- 30 prosent billigere. I tillegg har vi den generelle, globale utviklingen med voksende middelklasser. I 2012 hadde vi 1,1 milliarder ankomster globalt. I 2030 forventes tallet å ha steget til 1,8 milliarder, opplyser Jørgensen.

Han påpeker at nordmenn alltid har vært flinke til å bruke sitt eget land, men at mange nå tilbringer større deler av feriene innenlands enn før.

- Jeg tror leilighetene i Myrkdalen blir lettomsettelige objekter. Det har aldri vært rimeligere å låne penger, og når du kan få leieinntekter gjennom hotellet er det klart at det blir god butikk, sier Jørgensen.

Les meir om Torggarden