To hundespann med huskyar trekk sledar opp skiløypa frå Myrkdalen Hotel

10 tips til vinteraktiviteter uten ski

Myrkdalen er mer enn bare ski. Her får du 10 tips til kjekke aktiviteter som passer når beina trenger en pause eller været ikke er optimalt. Enten du er på ferie med vennegjengen eller familien, er vi sikre på at dere finner noe som frister.  

 

1. Fartsfylt aketur i skisenteret

Aketur
 

Hver dag gjennom skisesongen inviterer Skiskulen til aketur med snowracer fra toppen av Myrkdalsekspressen. Dere tar siste heis opp slik at dere har løypene for dere selv hele veien ned igjen til hotellet. Underveis blir det servert varm drikke. Ta på vintersko, hjelm, varme klær og helst skibriller og bli med på en fartsfylt kjelketur! 

Book aketur

 

2. Huskytur – den mest eksotiske vinteraktiviteten

Huskytur i Myrkdalen

La beina få en pause og la et hundespann med energiske huskyer stå for fremdriften. I ferieukene kommer Hardanger Husky på besøk og lar deg og familien få teste kjøring med hundeslede i en 4 km lang rundløype ved Myrkdalen Camping.  

Bestill huskytur

 

3. Nyt en god kopp kaffe i Kamben
 

Torget

Her kan du nyte enkle retter, god kaffe og et stort utvalg øl fra lokale bryggeri. VI viser også sportsendinger på TV-skjermene våre.

Les mer om Kamben her

 

4. Stemningsfull kanefart med hest og slede

Stemningsfull kanefart i Myrkdalen

Kan du tenke deg en mer idyllisk avslutning på dagen enn å bli hentet med hest og slede rett utenfor døren? Bli med Myrkdalen Hestesenter på kanefart i jule- eller vinterferien. Turen starter utenfor Myrkdalen Hotel og varer i omtrent 20 minutt.

Bestill kanefart

 

5. Pudder og Plask i Vossabadet

Vossabadet

En annen perfekt avslutning på skidagen er et besøk i Vossabadet. I jul, vinterferie og påske kan du utnytte pudder og nypreparerte løyper på dagtid og hoppe på bussen til badeanlegget i Voss Sentrum på ettermiddagen. Her kan dere boltre dere i tre basseng, stupetårn og sklie og slappe av i badstuen.  

Bestill Pudder og Plask

 

6. Flåmsbana – en av verdens vakreste togreiser

Flåmsbana på veg nedover Flåmsdalen ein snørik vinterdag

Når en av verdens vakreste togturer ligger kun 45 minutters kjøretur unna bør man vel nytte sjansen? Få et avbrekk fra skiene og ta en dagstur til Flåm. Flåmsbana har flere daglige avganger gjennom hele vinteren. Kanskje frister det å hoppe av toget på Vatnahalsen Hotel for noen timer med snølek og vaffel og kakao?  

Besøk Flåmsbana

Flåm & Myrkdalen buss

Med skibussen mellom Flåm & Myrkdalen er det enkelt å kombinere aktiviteter på fjellet og opplevelser ved fjorden.

Bussen går hver helg og hver dag i ferieukene. Et godt valg for alle som ønsker å la bilen stå, og for tenåringer som gjerne vil på ski på egen hånd.

Se rutetabell og bestill skibuss

Det er mulig å kjøpe billett om bord dersom du går på bussen i Gudvangen, Haugsvik, Oppheim og Vinje.

 

7. Afternoon Tea på Myrkdalen Hotel

Afternoon Tea på Myrkdalen Hotel

I Restaurant Nuten på Myrkdalen Hotel får du oppleve den erkebritiske tradisjonen, med opphav helt tilbake til 1800-tallet. Her blir det klirring i gammelt porselen, hjemmelaget scones, sandwicher, nydelige søtsaker og masse te selvsagt!

Bestill Afternoon Tea

 

8. Realiser drømmen om å fly hos Voss Vind

Realiser drømmen om å fly hos Voss Vind

Hvem har vel ikke på ett eller annet tidspunkt drømt om å kunne fly? Hos Voss Vind er dette mulig for alle over 5 år. Ta med hele familien eller vennegjengen på en tur til vindtunnelen fra Myrkdalen med transport inkludert. Vi garanterer at det blir et minne for livet.

Bestill flyging

 

9. Bli med på BaseCamp på Torget

BaseCamp i Myrkdalen

Hver lørdag og søndag gjennom vintersesongen og alle dager i ferieukene blir det tilrettelagte vinteraktiviteter for familier ute på torget, midt i sentrum av Myrkdalen Fjellandsby. Passer perfekt som et lite avbrekk fra skikjøring. Våre BaseCamp-verter er på plass fra mellom kl. 11.00 og 13.00.

Les mer om BaseCamp

 

10. Delta i yatzy-turnering

Yatzy-turnering

I ferieukene kan du få utfordre konkurranseinstinktet med yatzy-turnering i Salto Lobby Bar på Myrkdalen Hotel. Alle som deltar får utdelt et sett med terninger som de bruker gjennom turneringen, og man spiller to og to mot hverandre. Vinnerne går videre til det bare gjenstår en hovedvinner. Premiering blir det så klart også.

Bli med på Yatzy