To hundespann med huskyar trekk sledar opp skiløypa frå Myrkdalen Hotel

10 tips til vinteraktiviteter uten ski

Myrkdalen er mer enn bare ski. Her får du 10 tips til kjekke aktiviteter som passer når beina trenger en pause eller været ikke er optimalt. Enten du er på ferie med vennegjengen eller familien, er vi sikre på at dere finner noe som frister.  

1.Felles trugetur til villmarksleiren

Trugetur

Bli med på en idyllisk trugetur gjennom det snødekka lanskapet i Myrkdalen. Vi tar på trugene ved Myrkdalsstovo og vandrer inn til lavvoen ved villmarksleiren i Årmotslia. Her samler vi oss rundt bålet i lavvoen og koser oss med varm drikke, snacks og historiefortelling om norsk kultur og tradisjoner, før vi vender tilbake til Myrkdalen.

Bestill her

2. Fartsfylt aketur i skisenteret

Aketur

 

Hver dag gjennom skisesongen inviterer Skiskulen til aketur med snowracer fra toppen av Myrkdalsekspressen. Dere tar siste heis opp slik at dere har løypene for dere selv hele veien ned igjen til hotellet. Underveis blir det servert varm drikke. Ta på vintersko, hjelm, varme klær og helst skibriller og bli med på en fartsfylt kjelketur! 

Book aketur

 

3. Huskytur – den mest eksotiske vinteraktiviteten

Huskytur i Myrkdalen


La beina få en pause og la et hundespann med energiske huskyer stå for fremdriften. I ferieukene kommer Hardanger Husky på besøk og lar deg og familien få teste kjøring med hundeslede i en 4 km lang rundløype ved Myrkdalen Camping.  

Bestill huskytur

 

4. Nyt en god kopp kaffe i Kamben
 

Torget

Den beste kaffen i området får du i Kamben Kafé og Bar. Her kan du også nyte enkle retter, søtbakst og et stort utvalg øl fra lokale bryggeri. VI viser også sportsendinger på TV-skjermene.

Les mer om Kamben her

 

5. Stemningsfull kanefart med hest og slede

Stemningsfull kanefart i Myrkdalen


Kan du tenke deg en mer idyllisk avslutning på dagen enn å bli hentet med hest og slede rett utenfor døren? Bli med Myrkdalen Hestesenter på kanefart i jule- eller vinterferien. Turen starter utenfor Myrkdalen Hotel og varer i omtrent 20 minutt.

 

6. Fondue - mer enn bare et måltid
 
Fondue


En annen perfekt avslutning på skidagen er å få et unikt fondue-måltid i Nuten Fondue på Myrkdalen Hotel. Det er mer enn bare et måltid. Det er en sosial og artig opplevelse med en litt annerledes bordsetning.

Les mer og bestill fondue her

 

 

7. Flåmsbana – en av verdens vakreste togreiser

Flåmsbana på veg nedover Flåmsdalen ein snørik vinterdag

Når en av verdens vakreste togturer ligger kun 45 minutters kjøretur unna bør man vel nytte sjansen? Få et avbrekk fra skiene og ta en dagstur til Flåm. Flåmsbana har flere daglige avganger gjennom hele vinteren. Kanskje frister det å hoppe av toget på Vatnahalsen Hotel for noen timer med snølek og vaffel og kakao?  

Besøk Flåmsbana

Flåm & Myrkdalen buss

Med skibussen mellom Flåm & Myrkdalen er det enkelt å kombinere aktiviteter på fjellet og opplevelser ved fjorden.

Bussen går hver helg og hver dag i ferieukene. Et godt valg for alle som ønsker å la bilen stå, og for tenåringer som gjerne vil på ski på egen hånd.

Se rutetabell og bestill skibuss

Det er mulig å kjøpe billett om bord dersom du går på bussen i Gudvangen, Haugsvik, Oppheim og Vinje.

 

8. Afternoon Tea på Myrkdalen Hotel

Afternoon Tea på Myrkdalen Hotel

I Restaurant Nuten på Myrkdalen Hotel får du oppleve den erkebritiske tradisjonen, med opphav helt tilbake til 1800-tallet. Her blir det klirring i gammelt porselen, hjemmelaget scones, sandwicher, nydelige søtsaker og masse te selvsagt!

Bestill Afternoon Tea

 

9. Grilling og bålkos i gapahuk

Grilling i gapahuk

I helgene og hver dag i feriene gjennom hele vintersesongen fyrer vi i gang bålpanna i gapahukene. Her er det hyggelig å samles og grille pølser og marshmallows. Du finner tre gapahuk i området - ved Torget, ved skogsløypen ved barneområdet og oppi bakken, like ovenfor Myrkdalsekspressen.

 

10. Bli med på BaseCamp på Torget

BaseCamp i Myrkdalen


Hver lørdag og søndag gjennom vintersesongen og alle dager i ferieukene blir det tilrettelagte vinteraktiviteter for familier ute på torget, midt i sentrum av Myrkdalen Fjellandsby. Passer perfekt som et lite avbrekk fra skikjøring.