Familievennlige fjellturer i Myrkdalen

Fjelltur med barn

Fjelltur er en perfekt familieaktivitet og området rundt Myrkdalen byr på varierte fjell- og toppturer for alle aldre.

På sommeren går stolheisen fra starten av juli til slutten av august, så du kan komme deg kjapt og enkelt til fjells.

Fjelltur fra Myrkdalen Hotel

Barn i Myrkdalen
Fra toppen av Myrkdalsekspressen!


Myrkdalen Hotel er et ypperlig utgangspunkt for ulike dagsturer. For de minste anbefaler vi å gå stien fra helgatun til Vetlebotn, videre til Leineveien utsiktspunkt og tilbake til Myrkdalen Hotel. En annen fin fjelltur for barna er til koselige Mørkvestølen, som ligger vakkert til ved en liten elv og med nydelig utsikt mot Myrkdalsvatnet. Fra Mørkvestølen kan en gå videre opp til idylliske Svortetjødn som byr på et forfriskende bad på varme sommerdager.

Av toppturer er Svolefjell og Finnbunuten de næreste fjellene i området og begge turene kan en gå med utgangspunkt fra Myrkdalen Hotel. Finnbunuten er fjellet som ligger over skisenteret og den mest vanlige veien opp er langs Kari Traa-trekket og videre langs ryggen til toppen. På klarværsdager har en flott utsikt til kjente isbreer som Hadagerjøkulen, Jostedalsbreen og Folgefonna.

Bestill hotellovernatting - se tilgjengelige rom og priser her

Ta stolheisen til fjells

Sommarheis i Myrkdalen
Ta heisen til fjells med barna i sommer!  

Hopp på heisen rett utenfor Myrkdalen Hotel i juli og august! Myrkdalsekspressen frakter deg 400 høydemeter - kjapt og enkelt til fjells.

Ved å ta stolheisen har du en ypperlig mulighet til å nå flere av turmålene i Myrkdalen!

 

Natursti og miljøsti

Natursti er en gøy aktivitet for barn, som gjør fjellturen mer spennende og morsom. Fra midten av juni kan du ta med hele familien på miljøsti langs leineveien og natursti fra Vetlebotn til Helgatun. Begge disse turene har utgangspunkt fra Myrkdalen Hotel og innholder 10 poster med varierte spørsmål. Hent svarskjema og få kart på Myrkdalen Hotel. Alle som deltar får en godis og de med rett svar med i trekningen om festivalpass til Barnas Sykkelfestival i august.

Vikafjellet og Stølsheimen

Vandring i Myrkdalen
Vikafjellet er en kort kjøretur unna Myrkdalen. Her finner du flotte stier i vakkert høyfjellsterreng! 

Vikafjellet er inngangsporten til Stølsheimen, fjellområdet som strekker seg mellom Sognefjorden, Vossafjella og Masfjordfjella. Dette området byr på grønne og frodig landskap og nydelig høyfjellsterreng, og her finner du mange fine fjellturer for barn og voksene. Er du ute etter en fin dagstur med familien på Vikafjellet - anbefaler vi det barnevennlige terrenget inn Sendedalen.