Nyt naturen på el-sykkel. Myrkdalen har guida el-terrengsykkelturar og sykkelutleie.

El-sykling gjør turen lekende lett

I Europa kom inntoget av el-sykler for noen år siden og nå har nordmenn også fått øynene opp for gleden el-sykkelen gir - særlig i motbakker!

Det som før var et slit opp bakkene har blitt lekende lett.

El-sykkelen gir deg rett og slett følelsen av superkrefter og du kan sykle både lengre og fortere enn på en vanlig sykkel.

El-sykling i Myrkdalen

Hjelpemotoren dytter deg oppover
Den lille elektriske motoren som er koblet på sykkelen gjør det lett å komme seg både bortover og oppover.

El-sykling er på ingen måter en latmannsport, men med hjelp av motoren vil rekkevidden på turene dine bli utvidet. Hjelpemotoren gir deg et salgs dytt når du sykler, men den tar ikke over jobben for deg. Du må fremdeles tråkke for at motoren skal virke og du kan justere opp og ned etter terrenget. Bruker du lavere motoreffekt vil batteriet vare lengre.

Det som før var uoppnåelig er nå mulig.

Nyt naturen på el-sykkelen

El-sykling i Myrkdalen

Om du vil oppleve Vikafjellet kan du starte turen fra Myrkdalen Hotel og sykle på RV 13 opp hårnålsvingene i Holo. Om du velger denne varianten anbefaler vi deg at du ikke bruker maks motoreffekt hele veien og sparer på batteri der du kan, slik at du ikke går tom for batteri før du er tilbake ved hotellet.

Turtips i Myrkdalen
En kort og fin el-sykkeltur med utgangspunkt fra Myrkdalen Hotel er å sykle nordover på RV13 i ca 1 km og videre på grusveien som slynger seg oppover til Fjellstova Vetlebotn. Den splitter nye fjellstova er åpen når sommerheisen går i juli og august, og her kan man spise både småretter, iskrem, bakevarer og tradisjonelle middagsretter. Utenfor er det tilrettelagte aktiviteter for barna.  

Ønsker du en litt lenger tur kan du sykle videre opp til toppen av Storhaugekspressen. Her kan man parkere syklene og gå videre til fots til idylliske Mørkvesstølen. Retur samme vei. 

Myrkdalen byr også på flotte turer på el-terrengsykler - her finner du mange utraffikerte grusveier som slynger seg gjennom terrenget.

Familievennlig terrengsykling i MyrkdalenLes også: Familievennlig terrengsykling.

Sykkelkurs

El-sykling i Myrkdalen

Vi tilbyr halv- og heldagsturer på grusveiene rundt Myrkdalen og på Vikafjellet. Begge områdne byr på flott utsikt og fine naturopplevelser. 

Utleie av el-terrengsykler
Myrkdalen Sport & Utleige har et utvalg av el-terrengsykler av typen GT ePantera Dash og GT ePantera Bolt for utleie. Disse syklene fungerer fint på landevei, grusveier og på enkle stier. 

<% totalFilter %> filter applicerade