Fjellski i Myrkdalen

Finn roen i Myrkdalen

Hvitkledde vidder, glitrende snø og mektige fjell. Kupert terreng som skapt for langrenn- og fjellskiturer. Magisk vinterlys over fjorden, hvilepuls og store naturopplevelser.

Legger du turen til Myrkdalen midt i uken får du oppleve det fantastiske fjord- og fjellandskapet i fred og ro. Plassert kun 45 minutt fra Flåm og Nærøyfjorden, kan du kombinere herlige ski, fjell- og fjordopplevelser under oppholdet. 

Bestill Knalltilbud midtuke-pakke

 

Ski inn - ski ut fra Myrkdalen Hotel 

Veteranpakker på Myrkdalen Hotel
I ukedagene får du skibakkene nesten helt for deg selv

Fra moderne Myrkdalen Hotel kan du spenne på deg skiene og skli ut i breie og oversiktlige løyper i alle vanskelighetsgrader. Skisenteret har ni heiser fordelt på to stolheiser, tre t-krokheiser, tre tallerkentrekk og et saktegående rullebånd.

De 22 skiløypene blir preparert hver eneste dag i vintersesongen, og like bra en helt vanlig tirsdag som i helgene. 

 

En samlingsplass med tradisjonsmat midt i bakken

Fjellstova Vetlebotn ligg midt i bakken
Fjellstova Vetlebotn ligger midt i bakken

Plassert midt i skisenteret er Fjellstova Vetlebotn perfekt for en pause fra skikjøringen. Her kan beina hvile mens du får påfyll av energi fra den velfylte menyen. 

Her er det tradisjonsmat basert på kortreiste råvarer som er i fokus. Rettene er laget av reine ingredienser fra regionen, og du får både enklere retter som pølse fra Vossakjøt i brød og lapskaus fra Haugen Gardsmat til middagsretter som kjøttkaker med tilbehør. 

 

Langrenn 

Langrenn til nettside
Start langrennsturen fra Myrkdalen Hotel. Foto: Sverre F. Hjørnevik

I Myrkdalen finner du også et sammenhengende løypenettverk for langrenn og turski, som ligger rett over veien fra skisenteret. Her kan du skli gjennom skisporet også etter at solen har gått ned - lysløypen er på frem til kl. 22.00. Ønsker du å bestige en fjelltopp er både Bjørndalskamben og Finnbunuten flotte dagsturer med utgangspunkt fra hotellet. 
 

Myrkdalen ligger midt i et mektig landskap av fjell og fjord –  mer enn stort nok til at du kan kjenne deg liten – på den gode måten. Myrkdalen gir deg den beste opplevelsen. På ski og til fots. Nedover og bortover. Det ligger i vår natur.

 

Fjellski på Vikafjellet

Fjellski på Vikafjellet
Nyt dagen på Vikafjellet, kun 15 minutt kjøring fra Myrkdalen Fjellandsby. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Femten minutter kjøring fra Myrkdalen Hotel ligger Vikafjellet, fjellområdet som strekker seg mellom Sognefjorden, Vossafjella og Masfjordfjella. I dette området er mulighetene for fjellskiturer uendelige - enten du vil gå på langtur eller bare nyte ettermiddagssolen i høyden. La praten gå i lettgått og småkupert terreng innover Sendedalen, nyt utsikten fra toppen av Fossfjellet mot Sognefjorden eller legg ut på flerdagerstur i Stølsheimen. 

 

Sov godt på Myrkdalen Hotel

Junior suite på Myrkdalen Hotel
Myrkdalen Hotel har 112 rom i ulike størrelser.

Myrkdalen Hotel ligger i hjertet av destinasjonen. Hotellet har 112 rom i ulike størrelser - fra standard rom til suiter med flere soverom. Ønsker du overnatting med selvhushold, kan du også bo godt i hytter og moderne leiligheter med høy standard. 

 

Matopplevelser på tre restauranter

Restaurant Nuten
I Restaurant Nuten får du velsmakende à la carte retter basert på lokale råvarer. Foto: Jon Hunnålvatn Tøn

Kjærlighet for mat og bruk av lokale råvarer kjennetegner kjøkkenet på Myrkdalen Hotel. På frokosten i Restaurant Nuten får du alt du trenger for å holde energinivået oppe for en ny dag, enten du skal på ski, ta turen til fjorden eller bare slappe av på hotellet. Her finner du blant annet hjemmelaget pølser, leverpostei, gravlaks og røykelaks, laget i vårt eget røykehus på utsiden av hotellet.

I basen av anlegget finner du to kafèer med gode retter på menyen. Fra juletider kan du også nyte tradisjonsretter i den nye fjellstuen Vetlebotn, som ligger midt i bakken.

Etter en lang og innholdsrik dag smaker det ekstra godt med middag. På hotellet kan du velge mellom varierte à la carte retter, ost- eller kjøttfondue og hjemmelaget pizza som er viden kjent langt utenfor landegrensen.

 

Ta verdens vakreste togreise

Flåmsbana

Lonely Planet har kåret Flåmsbana til en av verdens vakreste togreiser - med god grunn! En tur med dette bratte toget, er noe alle bør oppleve minst en gang i livet og turen er minst like vakker vinterstid.

 

Stegastein utsiktspunkt

Stegastein utsiktspunkt
Stegastein utsiktspunkt ruver 650 meter over Aurlandsfjorden. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Er du i Flåm, må du legge turen innom Stegastein utsiktspunkt, som byr på panoramautsikt over fjorden og fjellene rundt. Plattformen stikker 30 meter ut i luften og gir deg følelsen av å stå i løse luften. 

 

Bestill Knalltilbud midtuke-pakke