Bakkanosi - fjelltur ved Nærøyfjorden

Toppturer med fjordutsikt

For deg som er ute etter en krevende topptur med fjordutsikt, anbefaler vi de fantastiske fjellene i Jordalen. Jordalen ligger ca 40 minutt unna Myrkdalen, retning Gudvangen.

Her er mulighetene mange, men to av de mest kjente fjellene i dette området er trolig Bakkanosi og Breiskrednosi som begge byr på luftig og spektakulær utsikt rett ned i den UNESCO-listede Nærøyfjorden.

Jordalen - Bakkanosi tur/retur: 20 km

Bakkanosi - topptur ved UNESCO lista Nærøyfjorden
Utsikten fra Bakkanosi er ubeskrivelig. Må oppleves!

Dette er klassiker av en fjelltur i hjertet av verdensarven ved Nærøyfjorden. Bakkanosi ruver 1398 meter over fjorden, høyt over den idylliske byga Bakka. Turen starter ved den gamle skulen i Jordalen, etter om lag 40 minutt kjøring fra Myrkdalen Hotel. I starten følger en stølsveien i frodige omgivelser inn stølstunet Slettedalen. Stien blir gradvis mindre tydelig der den tar deg videre innover dalen på nordsiden av elven. Etthvert blir terrenget brattere og underlaget mer ujevnt. Etter å ha lagt ruten over 1410-høyden forsetter en østover mot toppen av Bakkanosi. På toppen er det stupbratt ned til fjorden og utsikten i vakkert og vilt fjordlanskap er ubeskrivelig. Retur samme vei.
 

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdensarvriket Breiskrednosi

Jordalen - Breiskrednosi tur/retur: 20 km

Breiskrednosi
Breiskrednosi med utsikt til Nærøyfjorden og mot Bakkanosi. Foto: Svein Ulvund

Toppturen til Breiskrednosi begynner fra Breidalen, ca 10 km lenger inn i Jordalen fra skolen. Herfra går det bratt opp dalen, før en går ned til Sarsvotni. Fra Skarvotni går en videre opp vest for Rimstigfjellet og så flater det ut til toppen. Breiskednosi er en bratt vegg - her får en garantert magesug av ligge på kanten av stupet og se ned mot fjorden. Turen til Breiskrednosi kan en også gå fra Bakka eller Dyrdal i Nærøyfjorden, eller du kan bli med på guidet "bike & hike" til toppen!

Prest - topptur med fjordutsikt hele veien

Prest

Fjelltoppen Prest ved Aurlandsfjorden er en perle av en fjelltur. Turen starter fra den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet, ca 1 time kjøring fra Myrkdalen. Ved den tilrettelagte parkeringsplassen går en god og tydelig sti opp til utsiktpunktet på 1363 moh.

Her kan du ta med barn i alle aldre og gå så langt barna har motivasjon, for utsikten over Aurlandsfjorden er fenomenal allerede etter noen hundre meter.

Etter ca 2,5 km og 500 høydemeter kommer du fram til utsiktspunktet med panoramautsikt over Aurlandsfjellet som strekker seg sørover mot Flåm. Mot nord ser du spisse Kamben som markerer stedet der Aurlandsfjorden møter Nærøyfjorden.