Vårskikøyring i Myrkdalen

Vårskikjøring i snøsikre Myrkdalen

Når påsken er over tenker mange at dette også er slutten på skisesongen, men det er jo nå den magiske vårskikjøringen begynner – og den må bare oppleves!

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel

 

Tiden mellom vinter og vår, med kalde netter og varmere dager, skaper nemlig ideelle forhold på fjellet.

Frikøyring i Myrkdalen

Her er definitivt ikke mangel på snø og løypene er strøkne. Ta med gjengen din og nyt lange og lyse dager med herlig skikjøring i bakken, deilig slushføre og fantastiske toppturer i Myrkdalen.

 

Toppturer på fjellski og randonee

Ønsker du å gå en kortere topptur på fjellski eller randonee er det ingen problem å begynne turen med skiheisen. Fra toppen av Kari Traa-trekket er det bare en liten time opp til Finnbunuten (1358 moh) med fantastisk utsikt over Myrkdalen, Stølsheimen og Hurrungane.

På veg ned igjen kan du ta turen innom Vetlebotn Fjellstove, kaféen like ved Kari Traa trekket, og få servert tradisjonsrik mat i koselige omgivelser, mens du nyter utsikten av hvitkledde vidder og glitrende snø.

Vetlebotn Fjellstova ved Kari Traa-trekket
Vetlebotn Fjellstova ved Kari Traa-trekket

For lengre skiturer er Vikafjellet å anbefale, enten du vil opp på et fjell med fjordutsikt eller gå på pulktur innover slakt og småkupert terreng. Her er tips til tre flotte fjellskiturer på Vikafjellet.

 

Langrennstur i flotte løyper

Langrenn i Myrkdalen

Tar du langrennskiene fatt byr Myrkdalen på flere fine turer. Spenn på deg skiene rett utenfor Myrkdalen Hotel og gå over skibroen mot Årmotslia der 30 km med flotte langrennsløyper venter på deg.

Her kan du forsette videre fra støl til støl langs løypen, eller ta av til Svolefjellet eller Larsfonnberget for panoramautsikt.

Det er altså ingen grunn til å pakke vekk skiene selv om påsken er over. Velkommen til magisk vårskikjøring i Myrkdalen!

 

Bestill overnatting på Myrkdalen Hotel