Norgesferie i sommer? Her får du gode tips til hva du kan se og gjøre!

10 gode grunner til å besøke Myrkdalen i sommer

Legger du Norgesferien til Myrkdalen i sommer får du oppleve noen av de beste fjell- og fjordopplevelsene landet har å by på.

Myrkdalen Fjellandsby ligger i hjertet av Fjord Norge, like ved Sognefjorden, den verdenskjente Nærøyfjorden og aktivitetseldoradoet på Voss.

1. Familievennlig terrengsykling

Sykling i Myrkdalen
Foto: Jon Hunnålvatn

Rundt Myrkdalen Hotel finner du tilrettelagte sykkelløyper for barn og nybegynnere, samt en 850kvm stor pumptrack. Sykkelanlegget kan du bruke fritt gjennom hele sommeren, eller du kan melde deg på nybegynner- og teknikk-kurs i stisykling for både barn og voksne,

Tre ting du ikke vil gå glipp av i Myrkdalen; terrengsykling, topptur og fjordtur

Ønsker du å oppleve høyfjellsterreng på sykkelsetet, er grusveiene på Vikafjellet et godt alternativ å utforske. Myrkdalen Sport & utleige har både terrengsykler og el-sykler til utleie og de gir deg gjerne turtips.

Rallarvegen fra Finse til Flåm

Tips til norgesferien 2020
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Hva med å starte sykkelferien med å sykle Rallarvegen fra skrint høyfjellsterreng på Finse til frodig landskap i Flåm? Denne historiske veien som går fra Haugastøl til Flåm, ble laget av rallarene som bygde Bergensbanen på slutten av 1800-tallet. Avslutt turen på historiske Fretheim Hotel, før nye sykkelopplevelser venter i Myrkdalen, knapt en time unna.

Les også: Landeveissykling – fra fjell til fjord Bli med på landeveissykling i sommer

2. Fjelltur fra toppen av stolheisen

Barn-på-tur-foto-Sverre F. Hjørnevik
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Stolheisen rett ved Myrkdalen Hotel er åpen i sommermånedene juli og august. I løpet av fem minutter blir du fraktet til 850 moh og herfra er alternativene mange. For små barneføtter finner du en morsom natursti på vei tilbake til hotellet. Ønsker du å gå videre til en fjelltopp anbefaler vi Finnbunuten 1358 moh, som byr på fantasisk utsikt til kjente isbreer som Hardangerjøkulen, Jostedalsbreen og Folgefonna. Et annet alternativ er å gå til idylliske Mørkvesstølen, langs stien er det mulig å bade i små kulper i elva.

3. Bike & Hike midt i verdensarvlandskapet

Breiskrednosi
Foto: Svein Ulvund

«Bike & Hike» -produktene i Myrkdalen gir deg mulighet til å nyte den vestnorske naturen på sykkelsetet og til fots. På en og samme tur får du oppleve fjordcruise, el-sykling fra den veiløse bygda Dyrdal og vandring til fjelltoppen Breiskrednosi, som byr på luftig og enestående utsikt rett ned i den UNESCO-lista Nærøyfjorden.

Legg årets ferie til Vestlandet og opplev det beste av norsk natur!

Ønsker du en mindre krevende «bike & hike» - opplevelse, kan vi anbefale turen som går inn den frodige Kvassdalen og vandring til de fine stølene i Vetle Grungen. Turene kan bestilles hver dag fra 1. juli.

4. Toppturer med fjordutsikt

Fjelltur til Bakkanosi - Ferietips 2020
Foto: Peter Bartel

Verdensarvlandskapet mellom Myrkdalen og Flåm byr på fantastiske fjellturer som gir deg både magesug og spektakulær utsikt. Her er mulighetene mange, men to av de mest kjente fjellene i dette området er trolig Bakkanosi og Breiskrednosi. Fra disse toppene ruver du 1100 meter over Nærøyfjorden! Turene er relativt lange og går i umerket terreng. Om du ikke er fjellvant, anbefaler vi å bestille en guidet tur. Da får du spennende lokalkunnskap om naturen og verdensarven med på kjøpet.

5. Opplev Flåm og Nærøyfjorden

Opplev Flåm og Nærøyfjorden i sommeren 2020
Foto: Sverre F. Hjørnevik

Snaue 45 minutters kjøring fra Myrkdalen finner du den lille fjordbygda Flåm innerst i Aurlandsfjorden, som er velkjent for det majestetiske fjordlandskapet. Her står opplevelsene i kø - nyt urørt, rå og vakker natur på et fjordcruise, ta Skandinavias lengste zipline fra toppen av verdenskjente Flåmsbanen, eller bli bergtatt av panoramautsikten fra Stegastein utsiktspunkt.

Restaurant Arven på Fretheim Hotel får du tradisjonsretter med en moderne vri laget av lokale råvarer. Trenger du påfyll mellom aktivitetene eller ønsker du å ta med niste på tur, kan du stikke innom Flåm Bakeri for hjemmelaget sandwicher og andre bakevarer bakt på surdeig.

6. Tråfjosen

Tråfjosen

I Myrkdalen har du sjansen til å overnatte i en gamel låve, omgitt av historie og vakker natur. En kort kilometer fra Myrkdalen Hotel ligger Tråfjosen, en fjøs der kuer på sommerbeitet ble samlet og melket i gamle dager. Fjøsen har stått tom i over førti år, men nå blir den tatt i bruk igjen - som overnattingssted for folk.

Innvendig er båsene for kuene fremdeles intakte, med fine steinheller til å skille den ene fra den andre. I sørenden er det installert en modul der tre voksne eller to voksne og to barn kan overnatte. Et vindu strekker seg mot utsynet. Det blir som et tredimensjonalt rom, men også som et møbel. Sett fra utsiden er det det eneste som indikerer at låven har forandret seg. Dette er et unikt overnattingssted som du kan oppleve hele året.

Les også: Breiskrednosi - en skjult perle midt i verdsarvriket Breiskrednosi

7. Vestlandet sin beste pizza

Vestlandet sin beste pizza
Foto: Sverre F. Hjørnevik

I Restaurant Tunet på Myrkdalen Hotel får du servert den beste pizzaen i mils omkrets. Det går gjetord om pizzaen vår – lukker en øynene må en minne seg selv på at en er på et fjellhotell i Norge og ikke på en Piazza i Napoli. Restaurant Tunet er åpen hver dag fra 19. juni for både hotellgjester og gjennomreisende.

8. Bli med på fluefisketur med en Noregsmester

Flugefiske

Fluefiske er for mange ren meditasjon og en flott måte å nyte natur og omgivelser på. Lærer du deg kasteteknikk fra første stund blir gleden enda større. Enten du er erfaren fluefisker eller er helt fersk, er innlandsfiske i Myrkdalen, Voss og Vikafjell helt unikt. Fluefiskeinstruktøren Ingvild Aurdal, som har halt i land flere NM-gull, vet hvor de beste fiskeplassene er og tar deg med på guidet fluefisketurer i sommer.

9. Badetur

Bading  i  Myrkdalen

Er du en badenymfe som liker friske bad i kulper, fosser, fjellvann og elver? Bademulighetene i området rundt Myrkdalen er uendelige. Vi deler perlene med deg, slik at du kan oppleve forfriskende bad i fjellvann - perfekt etter en fjelltur!

10. Adrenalinbygda Voss

Klatrepark på Voss
Foto: Kyrre Wangen

Myrkdalen ligger i den nordlige delen av Voss herad, bare 30 min fra Voss sentrum. Voss er en plass mange har kjennskap til, både i inn- og utland, mye grunnet Ekstremsportveko - den største festivalen av sitt slag i verden som blir arrangert hvert år i juni. Gjennom hele sommeren kan du oppleve aktivitetene som festivalen er tuftet på - kast deg ut av et fly flere tusen meter over bakken, fly som supermann i vindtunnelen, kjenn på kreftene i elven på en raftingtur eller balanser fra tre til tre i klatreparken.

 

<% totalFilter %> filter applicerade